Truppen mot Hammarby

BK Häcken reser idag till Stockholm för match mot Hammarby imorgon (söndag). Motståndarna förlorade senast mot J-Södra, medan Häcken som bekant kryssade mot Örebro. Det är alltså två lag som återigen vill komma tillbaka på vinnarspåret. 

Efter två raka kryss för Bollklubben, där bortamatchen mot Sirius var en bra poäng och hemmapoängen mot ÖSK var en liten besvikelse, är det dags att resa till Stockholm och match mot Hammarby.

Lagen möttes så sent som för en månad sedan och då var det Häcken som gick segrande efter en stabil 2–0-seger på Bravida Arena.

Nu väntar en ny match på Tele2 Arena, där hemmalaget – som vanligt – väntas få ett stort hemmastöd.

På tåget till Stockholm på lördagen finns inte Egzon Binaku och Nasiru Mohammed med. Egzon är avstängd efter tre gula kort och ”Nas” avtjänar sin andra match på den tre matchers långa avstängning.

Mikael Stahre har tagit ut följande trupp till matchen mot Hammarby.
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Adam Andersson, Jakob Lindström, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari, Kevin Ackermann, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust, Paulinho, Ahmed Yasin, Lucas Hedlund.

Motståndarna
Sedan lagen senast stötte på varandra har Hammarby vunnit två och förlorat två matcher. Laget tog en imponerande hemmaseger mot IF Elfsborg för två veckor sedan, men åkte sedan till Jönköping och förlorade med 1–0. Laget saknar till matchen mot Häcken, Pa Dibba, som är avstängd. Inför mötet på Tele2 med Häcken placerar sig Hammarby på platsen under laget från Hisingen i tabellen. Det är med andra ord, återigen, en viktig match i en jämn allsvensk tabell.

Senaste resultaten mot Hammarby
3 juli, 2017: 2–0 (h)
22 september, 2016: 3–2 (b)
9 juli, 2016: 4–2 (h)
20 juli, 2015: 3–3 (h)
4 april, 2015: 0–2 (b)

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners