Truppen mot IFK Göteborg

Dags för säsongens andra derby när BK Häcken tar sig över till andra sidan älven för match mot IFK Göteborg. Nasiru Mohammed är tillbaka i truppen efter tre matchers avstängning, även Paulinho och Mathias Ranégie finns med i Mikael Stahres 19-mannatrupp. 

Det börjar ljusna på skade- och avstängningsfronten för Bollklubben. Utöver långtidsskadade Alhassan Kamara, Jasmin Sudic och Alexander Farnerud är det endast Egzon Binaku som fortsatt hålls borta från spel. Till morgondagens derby är Nasiru Mohammed äntligen tillbaka efter sin avstängning. Paulinho, som haft en mindre känning sedan Hammarbymatchen, har tränat på för fullt och är redo för match.

Våra senaste tillskott, Mervan Celik och Mathias Ranégie har kommit in i truppen på ett bra sätt, där den sistnämnda har närmast till matchform och finns därmed med i truppen till imorgon.

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joel Andersson, Adam Andersson, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo, Emil Wahlström, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Jakob Lindström, Kevin Ackermann, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Paulinho, Mathias Ranégie, Chisom Egbuchulam.

 

Motståndarna
IFK Göteborg kommer, likt Häcken, till matchen med två raka segrar i ryggen. Laget har besegrat AIK och Elfsborg, där man har vänt underläge 0–1 till 2–1. Laget saknar mittbacken Thomas Rogne, som är avstängd. Martin Smedberg-Dalence är även han indisponibel på grund av skada. Laget ligger i nuläget tre poäng bakom Bollklubben och placerar sig på en åttonde plats.

 

Senaste resultaten mot IFK Göteborg (Häckens siffror först).
2 maj 2017, Allsvenskan: 4–0 (h)
19 sept 2016, Allsvenskan: 2–2 (h)
6 april 2016, Allsvenskan: 0–1 (b)
16 aug 2015, Allsvenskan: 0–4 (b)
19 april 2015, Allsvenskan: 1–2 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners