Truppen mot Jönköpings Södra

Dags för hemmamatch igen när BK Häcken tar emot Jönköpings Södra på söndagseftermiddagen. Mervan Celik och Mathias Ranégie finns med i matchtruppen och är redo för sin första match på Hisingen. 

Efter derbymatchen förra veckan avfärdade BK Häcken enkelt Kvibille i Svenska Cupen. Matchen var i princip avgjord redan efter några minuter och Bollklubben kunde på idylliska Björkevi IP avancera till Svenska Cupens Gruppspel.

Efteråt har fokuset riktats mot söndagens motståndare, Jönköpings Södra. Laget hade en liten svårare resa i Svenska Cupen i veckan. I en tät och tuff match mot Utsiktens BK, kunde J-Södra avancera efter ett segermål i förlängningens sista minut.

Lagets senaste allsvenska match var hemma mot IF Elfsborg. Där stod laget för en imponerande upphämtning när man kom tillbaka från ett 0–2-underläge och fixade oavgjort. Det är dock segrar som Jimmy Thelin och hans mannar jagar allra mest, då man har bottenlagen hack i häl i tabellen.

I vårt senaste möte med Jönköpings Södra var det Ahmed Yasin-show. Yasin, som blev spelklar bara några timmar innan matchen på Stadsparksvallen i somras, avgjorde med matchens enda mål med kvarten kvar att spela.

Till morgondagens match har Mikael Stahre tagit ut följande matchtrupp:
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Jakob Lindström, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Daleho Irandust, Ahmed Yasin, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Kevin Ackermann, Chisom Egbuchulam, Paulinho, Mathias Ranégie.

Juhani Ojala och Alexander Faltsetas är avstängda. Egzon Binaku och David Engström har lite kvar innan de är 100 procent redo för spel. ”Crespo”, Jasmin Sudic och Alexander Farnerud är som bekant borta sedan tidigare.

 

Senaste resultaten mot J-Södra (Häckens siffror först)
17 juli, 2017, Allsvenskan, 1–0 (b)
16 okt 2016, Allsvenskan, 1–1 (b)
18 maj 2016, Allsvenskan, 3–1 (h)
8 sep 2008, Superettan, 2–0 (b)
27 maj 2008, Superettan 0–0 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners