Tung seger på Tele2 Arena

BK Häcken kunde efter stor dramatik vinna mot Hammarby med 2–1 på söndagseftermiddagen. Ojala och Paulinho blev stora hjältar, där ”Palle” smekte in en frispark på övertid, minuten efter att Bajen kvitterat. 

BK Häcken började piggt under inledningen av matchen, men hade svårt att skapa några heta målchanser. Hammarby, som låg tätt med sitt försvarsspel var giftiga på de fasta situationerna och hade också halvlekens bästa målchans när Mats Solheim nickade mot mål efter en hörna. Peter Abrahamsson sträckte ut och räddade fint med vänsternäven.

Den andra halvleken startade Häcken piggt och efter drygt tio minuter fixade laget en hörna från höger. Daleho Irandust gick fram och slog den med sin fina vänsterfot och högst upp nådde Juhani Ojala. Bollen gick via stolpen, Johan Wilands huvud och in i mål – endast några decimeter över mållinjen. För några sekunder, en total förvirring på Tele2, men bollen var solklart inne och jubel utbröt bland Häckenspelarna.

Efter ledningsmålet fortsatte Häcken att spela bra fotboll. Försvaret låg rätt och kompakt, där Hammarby inte hade några heta lägen för en kvittering.

Mikael Stahre gjorde de förändringar som var nödvändiga för att bevaka ledningen och in byttes Jakob Lindström och Egbuchulam.

Matchen gick in i sitt slutskede och Häcken såg ut att greja de tre poängen och åka hem med en stabil 1–0-seger. Då hände allt. Peter Abrahamsson valde att kasta ut bollen över sidlinjen när Ojala låg ner. Hammarby såg möjligheten och satte med inkastet högsta fart mot mål. Häckenspelare såg oförstående ut och Arnor Smarnasson kunde tämligen enkelt kvittera för Hammarby när Häckens spelare väntade på att få tillbaka bollen. Irritation utbröt och spelet avbröts för några minuter.

Det snöpliga kvitteringsmålet svarade emellertid Häcken bäst på. Laget fixade en frispark precis utanför straffområdet och fram klev Paulinho. Med en vacker delikatess lyfte han bollen över muren och förbi Wiland i målet och minuten efter Hammarbys kvittering utbröt istället stora glädjescener hos Häcken.

Efter 101 minuters spel blåste till slut domare Glenn Nyberg av matchen och Häcken kunde, efter mycket om och men, bärga hem de tre poängen till Hisingen.

– En hysteriskt skön seger! I övrigt gör vi en bra bortamatch, säger Mikael Stahre på sms efter matchen.

Segern innebär ett lyft till en fjärdeplats i tabellen och nästa måndag väntar Gif Sundsvall på hemmaplan.

Biljetter till den matchen kan ni köpa här

Huvudpartner

Officiella branschpartners