”Vi vill vinna igen…”

Genom att besegra IFK Göteborg i den sista omgången i gruppspelet säkrade Bollklubben en andraplats i Folksam U21 Allsvenska Södra och därmed en plats i A-slutspelet.

– Det är alltid bra att komma till A-slutspel. Vi får en mycket högre kvalité på matcherna och det är såklart roligare när det verkligen gäller något. Vi fortsätter dock fokusera på det matchförberedande för A-lagsspel och med matcher mot Djurgårdens IF och Halmstads BK vet vi att vi får en mycket bra värdemätare. Åtvidabergs FF har vi lite sämre koll på men vi har sett att de gjort det riktigt bra hittills, säger Christian Lundström.

Till A-slutspel går de tre främst placerade lagen i den Norra och Södra Allsvenska serien samt de två seriesegrarna i motsvarande för Superettan.

Om det var jämnt och ovisst in i det sista i den Södra serien var det mer tydligt att den Norra gruppen mest handlade om IF Brommapojkarna, IFK Norrköping och Djurgårdens IF. De tre lagen blev ganska tidigt klara för A-slutspel och Djurgårdens IF vann till slut serien tätt följd av Brommapojkarna.

– Vi har vunnit U21 finalen tidigare och det är klart att vi vill göra det igen. När slutspelet drar igång, 28 augusti, får vi se hur truppen ser ut men vi har en enorm konkurrens i A-laget och det spiller såklart över till den trupp som spelar U21, så det ser bra ut och vi går för vinst, säger Christian Lundström

Våra två möten mot Halmstads BK i gruppspelet slutade båda 1–1 där Lucas Hedlund kvitterade sent hemma på Bravida Arena och Joel Mumbongo gjorde samma sak på Halmstad Arena. I tabellen följdes vi också åt då endast målskillnad avgjorde till Bollklubbens favör. Halmstad slutade trea i gruppen och vi kan vänta oss två täta möten.

Åtvidabergs FF gick igenom gruppspelet i Folksam U21 Superettan Norra obesegrade och med den imponerande målskillnaden 66-8 och vann såklart gruppen på ett överlägset sätt.

Slutspelet avgörs i två grupper med dubbelmöten där seriesegrarna möter varandra i en ren final i början på november.

Bollklubbens första match blir den 28 augusti då vi tar emot Djurgårdens IF på Bravida Arena. Avspark kl 15.00 och som vanligt bjuds det på bra fotboll och fri entré!

Varmt välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners