Vinst i derbyt!

Bollklubben vinner dagens U21 derby mot IFK Göteborg med 1–0. En vinst som kvalificerar oss för A-slutspel.

– Det var en bra match. Första halvlek gör vi det riktigt bra sedan kroknar vi lite i andra och IFK får lite press på oss en stund men vi kommer tillbaka och totalt sett tycker jag vi är det bättre laget även om vi inte skapar så många målchanser, säger Teddy Olausson.

Trots ett par halvchanser i slutet av den första halvleken går vi till vila med ställningen 0–0. Vi gör en del byten i halvlek där bland annat Kevin Ackermann kliver av med betyget mycket väl godkänt. Kevin som tillsammans med mittbacken Teodor Wålemark precis varit på Island med P16-landslaget.

I slutet av den andra halvleken kommer då målet som tar oss till ett väntande A-slutspel när inbytte Rasmus Wendt snygg vrickar fram bollen till den notoriske målskytten Lucas Hedlund som enkelt och distinkt lägger in bollen i mål.

– Det är oerhört skönt att ha en matchvinnartyp som Lucas i laget. Han har avgjort många matcher för oss och tillsammans med Kevin Ackermann och Jakob Lindström är han en av våra bästa spelare idag, säger en nöjd Teddy Olausson som ser fram emot ett stundande slutspel.

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners