Häcken besegrade Halmstads BK

På en regntung plan i Halmstad kammade Häcken hem samtliga poäng. Laget vann med 3–0 efter mål av Ahmed Yasin, Mathias Ranégie och Paulinho. Häcken är därmed ny tvåa i tabellen.

Det var fina förutsättningar när Bollklubben åkte ner till Halmstad för match mot HBK på Örjans Vall. Gräsmattan, såg på förhand, väldigt fin ut. Men skenet bedrog och den regntunga planen blev en bromskloss för bägge lagen.

I inledningen av matchen hade Peter Abrahamsson problem med insparkarna och flera av killarna hade problem att hitta fotfästet.

– För oss var det lite udda att spela på naturgräs. Planen var i dåligt skick. Vi är bortskämda med vårt konstgräs där bollar rullar lätt. Nu kostade det att ta varenda steg och vi var för passiva och kom inte in i press, säger Mikael Stahre om underlaget och inledningen.

I matchens tionde minut tog Häcken, något överraskande, ledningen i matchen. En härlig och fin långboll från Kari Arkivuo nådde fram till Ahmed Yasin som hade sprungit sig fri.

Yasin missade först nedtagningen, men tog ändå hand om bollen och fri med Isak Pettersson satte han kliniskt 1–0.

– Det tidiga målet vi får gör att vi kan spela vidare på det, säger Stahre.

Halmstads BK, som ligger på nedflyttningsplats, visade under den första halvleken att man ville ge Häcken en match och gång på gång kom man runt fint på vänsterkanten, där Andreas Bengtsson hotade. Häckens försvar var dock väl samlat och fick undan bollen, och när bollen nådde fram till Peter Abrahamsson var Peter säkerheten själv.

Den andra halvleken visade sig bli ännu mer påtaglig av det dåliga underlaget. HBK spelade snäppet vassare än Bollklubben i inledning av slutakten och Stahre var inte nöjd med starten.

– Vi startar andra halvlek oerhört svagt. Halmstad är bra. Vi har en bra trupp och de bytena vi gör blir en tydlig förbättring och de kommer in med ny energi.

Byten som Mikael pratar om var Egzon Binaku och Mathias Ranégie som efter 65 minuters spel ersatte Kari Arkivuo och Nasiru Mohammed.

“Ragge” tackade för förtroendet och nickade in 2–0 i matchens 79e minut.

Halmstads energi dog i och med det här målet och segern kunde ros i hamn. Paulinho satte sedan definitivt spiken i kistan med sitt 3–0-mål på stopptid. Då hade de flesta på Örjans Vall gått hem, men ett hundratal Getingar fanns kvar och jublade högt tillsammans med Häckenspelarna.

– Som helhet är det ingen vidare insats från vår sida. Men samtidigt kan man aldrig vara ledsen över tre poäng. Det är klart att vi är glada över att vinna och ta tre poäng. Om man titttar på matchen som helhet möter vi ett Halmstad som är spelmässigt bra, säger Mikael Stahre och siar om fortsättningen:

– Vi är väldigt nöjda med att vara där uppe nu (tvåa i tabellen). Vi krigar på, nu har vi ett tufft program med Elfsborg, Norrköping, AIK och Östersund, men å andra sidan, vilken match är inte tuff i den här serien.

Huvudpartner

Officiella branschpartners