IFK Norrköping näst på tur

Tätt matchande för Bollklubben nu. Efter segern mot Elfsborg i lördags, är det imorgon dags att ta sig an IFK Norrköping på Östgötaporten. Tabelltrean Häcken går givetvis för att tre poäng och vill bygga vidare på den fina trenden.

Det blev ingen fredagsmatch för BK Häcken när IF Elfsborg kom på besök. Vädret som hade dragit in över Göteborg och Hisingen ställde till det och planen var ospelbar. Matchen, som istället spelades under lördagseftermiddagen och som Häcken vann med 3–0 efter storartad stil, har lett till en dags mindre vila inför den tuffa bortamatchen mot IFK Norrköping imorgon.

– Det är bara att konstatera att vi har ett tajt program. Vi får välja att ha ett positivt synsätt på det. Vi får spela match igen, har bra form och många bra spelare. Det är mycket trevligare att spela match än att träna, så det är bara konstatera att det är så, säger Mikael Stahre om det intensiva matchandet.

BK Häcken kliver in i mötet med IFK Norrköping som tabelltrea och med nio raka matcher utan förlust. Vinsten mot Elfsborg senast beskrevs från läktarhåll som en av de bättre insatserna på flera säsonger. Mikael Stahre var nöjd med lagets insats.

– Det var en bra match, absolut. Jag tycker vi gör en taktiskt genomförd bra match, samtidigt som det är bra individuellt. En kombination av matchplan, taktik och bra spelare gjorde gjorde dom ganska svaga.

Nu vänds blickarna mot IFK Norrköping – ett lag som placerar sig på en sjätteplats i tabellen, men endast fyra poäng bakom Häcken. Bollklubben förlorade mötet på Bravida i våras med 2–1.

– Det är en ganska stor skillnad på laget nu, det är en hel del spelare som inte finns med som var där i våras. De spelar lite annorlunda sätt och har de senaste matcherna spelat en form av 3-4-3. Det är svår bortamatch för oss, samtidigt som det är en svår hemmamatch för dom, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– I grund och botten ska vi göra det vi har varit bra på de senaste åtta-nio matcherna och det är det som är vårt signum för tillfället. Vi ska spela med intensitet och aggressivitet som vi gjort på slutet.

Under de senaste tre matcherna har Häcken dessutom fått igång offensiven rejält. Nio mål på tre matcher är starkt och Stahre har sin förklaring till den offensiva framgången

– Nasiru har fått kontinuitet och fått spela. Han har varit bra, han hade ju en period där han var borta på grund av skada och avstängning. Så när han kom tillbaka efter Blåvitt kändes det nästan som ett nyförvärv. Sedan har Yasin självklart bidragit med energi, kvalité och mål och så blir det någon form av att det ena föder det andra.

Matchtruppen
Jonathan Rasheed, Peter Abrahamsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Egzon Binaku, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Jakob Lindström, David Engström, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Ahmed Yasin, Paulinho, Mathias Ranégie, Mervan Celik.

 

Motståndarna
Som Mikael Stahre var inne på, har mycket hänt sedan vi senast ställdes mot IFK Norrköping. Laget sålde under sommarfönstret Sebastian Andersson till Kaiserslautern, Niclas Bärkroth till Lech Poznan och Niclas Eliasson till Bristol City. Laget har dock en stark trupp och framåt är det Kalle Holmberg som får ta det största ansvaret. Det var även han som nätade i lagets senaste match (1–1 mot Kalmar FF). En annan spelare som BK Häcken får se upp med är dansken Alexander Jacobsen, som fått stort förtroende av Jens Gustafsson under de senaste matcherna.

 

IFK Norrköping – BK Häcken
Omgång 24 Allsvenskan.
Östgötaporten, Norrköping, 19.00.

Senaste resultaten mot IFK Norrköping (Häckens siffror först)
23 april 2017, Allsvenskan: 1–2 (h).
10 okt 2016, Allsvenskan: 1–3 (b).
9 april 2016, Allsvenskan: 1–2 (h).
4 okt 2015, Allsvenskan: 1–3 (b).
30 april 2015, Allsvenskan: 0–2 (h).
15 mars 2015, Svenska Cupen: 3–1 (h).

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners