Ökat intresse för ”Fotboll i grundskolan”

För ett år sedan startade Bollklubben och Fenestra S:t Jörgen samarbete runt ämnet elevens val. I dag engagerar vi totalt 75 elever under fyra timmar i veckan och intresset ökar.

– Det är alltid lite osäkert när man skall starta upp den här typen av verksamhet men både från skolan och från oss själva, såklart, har vi varit övertygade om att det här är rätt, säger Anders Wahrnberg, ungdomsansvarig i BK Häcken, som tillsammans med Rob Rocchio, ansvarig lärare på idrottsprofilen, Fenestra S:t Jörgen såg till att alla trådar knöts ihop och att samarbetet kunde starta.

Första året startade lite försiktigt med endast en timme i veckan men det stora intresset från elevernas sida födde tankar om ett utökat samarbete. I dag är det 75 elever från årskurs tre till åtta som tränar fotboll på Gothia Park Academy en gång i veckan, ofta sida vid sida med herrarnas A-lag.

– Att vi kunnat gå från en till fyra timmar i veckan är ett bevis på att vi gör saker rätt och med rätt kvalitet samtidigt som det finns ett stort intresse för fotboll och jag vill nog tro att det finns ett ökat intresse för oss som förening också, säger Anders Wahrnberg. Det lyckade samarbetet med Rob och skolan gör att vi gärna tar konceptet vidare till andra skolor framöver. Vi tror verkligen att träningen gör skillnad, såväl i skolarbetet som utanför.

Fenestra S:t Jörgen är en grundskola vackert belägen vid S:t Jörgens Park. Skolan har cirka 480 elever fördelade i årskurserna F-9. Rob Rocchio, idrottslärare, ansvarig för idrottsprofilen och mentor för årskurs 4, vet att passen på Gothia Park Academy gör nytta.

– Visst är det så. Vi märker att eleverna blir lugnare och mer fokuserade på det övriga skolarbetet också, så det här är jättebra för eleven och även för skolan. Dessutom har vi fått mycket positiv återkoppling från föräldrar, som stärker oss i tron om att vi är på rätt spår.

Dagens träning avslutades med ett besök av Jasmin Sudic som fick svara på många frågor från vetgiriga elever. På frågan om han är bäst i laget kom svaret på volley…

– Klart jag är, annars hade jag aldrig fått stå här hos er!

Anders Wahrnberg och Rob Rocchio plockar in bollar, mål och konor och innan vi skiljs åt ställer Anders frågan:

– Har ni märkt att det regnat idag?

Huvudpartner

Officiella branschpartners