Rasmus Lindgren: ”DU kan hjälpa oss att ta oss ut i Europa igen”

Åtta omgångar återstår av Allsvenskan. Ska vi nå en Europaplats krävs att vi gör årets åtta bästa omgångar.

Med din – ja, just din – hjälp, kan vi klara av det.

Så kom till Bravida Arena och skrik dig hes tills vi krämat ur det allra sista vi har 2017.

Allsvenskan har gått in i sista tredjedelen och vi kan konstatera att vi har häng på de Europaplatser som vi väldigt gärna vill åt. Men det är dock inte bara BK Häcken som jagar Europaspel – vi är 7–8 lag som alla ligger inom rimligt avstånd för att knipa biljetterna ut i Europa, så att avsluta serien starkt är ett måste om vi vill ha en chans.

Av de återstående åtta matcherna så är sex av dem mot direkta konkurrenter om Europaplatserna och det är matcher som man som fotbollsspelare älskar att spela. Alla dessa lag strävar efter samma sak och det kommer därför att vara matcher som får en extra dimension och nerv och där man lugnt kan tala om så kallade sexpoängsmatcher.

Förra säsongen var avslutningen inte den bästa och därför slutade vi tia i tabellen. Vad som var anledningen till vår obefintliga höstform 2016 är svårt att svara på och inget jag vill fundera över i nuläget men personligen så känner jag en stor revanschlusta att avsluta denna säsongen betydligt bättre.

Vad är då nyckeln till en bra avslutning?

För det första ska man hitta ett vinnande koncept och det tycker jag att vi redan hittat. Vi har gjort bra och stabila prestationer över en längre tid och sådana perioder bygger upp självförtroendet i ett lag. Vi känner oss trygga i det vi gör och får inte panik om något går emot oss i matcherna.

En annan sak som är viktig, är att ha spelare med mycket energi och spelare som kliver fram och presterar maximalt, fastän vi går in i den del av säsongen då kropparna är som mest slitna och skavankerna som flest.

Vi tappade två offensiva spelare i somras när Alex och Crespo gick sönder vilket var väldigt tråkigt. Truppen var ett tag väldigt tunn men klubben agerade och vi har fått in spelare som gett laget ny energi, som höjt nivån på träningarna och som också levererat i matcherna.

Denna energi krävs och det är viktigt att ha spelare som kliver fram och höjer sig till maximal nivå nu. Jag känner att vi har ett lag där många av spelarna varit med länge och vet vad som krävs och blandar man det med ungtupparnas energi och frejdiga spel, så har vi en bra mix för att prestera på topp i slutspurten.

Vår publik och våra supportrar är den sista faktorn jag vill lyfta fram. Getingarna och resten av publiken ger oss ett bra stöd på våra hemmamatcher, men jag vill passa på att uppmuntra ännu fler att komma till matcherna för att stödja och heja på oss.

Det är ingen slump att lag oftast vinner fler hemmamatcher än bortamatcher. Hemmapubliken kan ge så mycket energi till ett lag och kan verkligen vara skillnaden mellan vinst och förlust. Och när Allsvenskan är så jämn som den är, kan en vinst mer eller mindre vara skillnaden mellan att komma tvåa och att komma åtta.

Så kom och stötta oss. DU kan hjälpa oss att ta oss ut i Europa igen. Precis som det är upp till var och en av oss på planen att kliva fram nu och inte lämna över ansvaret till någon annan, är det upp till dig att ta ditt eget ansvar och ta dig till Bravida Arena.

Det är nu vi ska vara som bäst – tillsammans.

Huvudpartner

Officiella branschpartners