Rolig utmaning väntar

På söndag är det dags för ny match i Allsvenskan. BK Häcken har skakat av sig storförlusten från förra helgen och vänder nu blickarna norrut – mot laget som är på allas läppar för närvarande, Östersunds FK. 

Den satt hårt, den där förlusten mot AIK i söndags. Men för Mikael Stahre var det, som han nämnde på presskonferensen, en viktig vecka som väntade direkt, där främsta uppgiften var att få upp laget på fötter igen.

En seger i U21-slutspelet i tisdags med hela 9–2 var en indikation på att laget släppte förlusten omgående och satte foten på pedalen och tryckte på i högsta hastighet.

Med fem omgångar kvar av Allsvenskan är Bollklubben, trots två raka nederlag, med i racet om Europaplatserna och en seger mot succélaget, Östersunds FK, skulle innebära ett fint utgångsläge inför den stundande avslutning. Efter matchen mot Östersund väntar ett två veckors långt landslagsuppehåll.

BK Häcken har som bekant, revansch från senast att erfordra, men även mot morgondagens motståndare. Östersund lyckades nämligen besegra Bollklubben vid både semi finalen i Svenska Cupen i våras (3–1),samt i hemmamötet på Bravida i Allsvenskan i maj (1–0).

Till söndagens mötet med Östersunds FK har Mikael Stahre tagit ut följande 19-mannatrupp.
Ej disponibla: Jasmin Sudic, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Kari Arkivuo och Mervan Celik.

Kari tränar numera för fullt, men man avvaktar ytterligare en match med att sätta in honom i spel. Mervan står över på grund av lättare känning.

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Egzon Binaku, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, David Engström, Nasiru Mohammed, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust, Paulinho, Mathias Ranégie, Ahmed Yasin, Kevin Ackermann.

Motståndarna
Söndagens motståndare, Östersunds FK, är laget som sitter på allas läppar runt om i landet just nu. Faktum är att hela Europa har fått veta vilka Östersund är, tack vare de fina prestationerna i Europa League. I torsdags tog man en imponerande hemmaseger mot Herta Berlin och nu toppar laget sin grupp. I Allsvenskan har det dock gått upp och ner under året. Det täta matchandet har till viss del, ställt till problem för Graham Potter, och ”onödiga” förluster har dykt upp. I de senaste matcherna har laget visat att Europa League-formen, även går att ta fram i Allsvenskan. Senaste matchen spelade laget 2–2 hemma mot Malmö FF. En match man hade chansen att vinna på övertid, men Jamie Hopcutt brände straffen.
På listan över spelare som saknas är det endast Salisu Abdullahi Gero som är borta, detta på grund av avstängning.

 

Senaste resultaten mot Östersunds FK (Häckens siffror först).
29 maj 2017, Allsvenskan: 0–1 (h).
18 mars 2017, Svenska Cupen: 1–3 (h).
28 aug 2016, Allsvenskan: 3–1 (h).
15 april 2016, Allsvenskan: 1–2 (b).

Huvudpartner

Officiella branschpartners