Säker seger mot Elfsborg

Bollklubbens fina form håller i sig och efter lördagens 3-0-seger mot Elfsborg är vår förlustfria svit uppe i nio raka matcher.

Fredagens planerade match bokstavligen regnade bort, men under lördagen lös solen återigen över Hisingen och inte minst BK Häcken.

Matchen började något trevande, men tjugo minuter in kom 1-0 till de gulsvarta. Ahmed Yasin både regisserar och avslutar målet efter en kort hörna och fullträffen var hans sjunde för säsongen. På nio matcher ska tilläggas.
– Han är högklassig spelare som fått självförtroende här, som Mikael Stahre beskrev honom efter matchen.

Ledningsmålet gav energi till hemmalaget och resterande del av halvleken tillhörde BK Häcken. Fem minuter före pausvilan kom också mål nummer två för Bollklubben. Ahmed Yasin, Paulinho och Nasiru Mohammed samspelar i perfekt harmoni och det är den sistnämnde som skjuter bollen förbi Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet.

Elfsborg gör ett par taktiska förändringar till andra halvlek, men redan efter tre minuter åker Per Frick på sitt andra gula kort och Elfsborg får spela resten av matchen med tio man.

Andra halvlek blev därefter varken spännande eller underhållande. Chanser för ytterligare Häcken-mål saknades inte, men det dröjde fram till matchens sista minut innan 3-0 kom genom inhoppande Adam Andersson.

Därmed tog BK Häcken revansch för vårens 2-0-förlust på Borås Arena. Något som Stahre självklart var nöjd med efter matchen.

– Jag är nöjd med både prestationen och resultatet. Vi blev totalt utspelade i Borås i våras. Så utspelade har vi aldrig varit i Allsvenskan och därför hade vi stor respekt för den här matchen, säger han.

Härnäst väntar IFK Norrköping på bortaplan och därefter är det dags för en av säsongens höjdpunkter, AIK på Bravida Arena. Biljetter köper du här!

Huvudpartner

Officiella branschpartners