Skadeuppdatering – Crespo opereras

Alhassan ”Crespo” Kamaras rehabilitering har dessvärre inte gett önskad effekt och kommer på torsdag att opereras. Sjukgymnast, Patrik Ghazarian ger oss senaste nytt om skadeläget. 

I början av juli gick vi ut med att ”Crespo” skulle bli borta stora delar av hösten på grund av ett ”hopparknä”. Förhoppningen var att en rehabilitering av knäet på 6-8 veckor skulle räcka för att ha ”Crespo” tillbaka på planen, men så blir inte fallet. Sjukgymnast, Patrik Ghazarian berättar:

– Det har inte gått så bra som vi hoppats på, så en operation kommer att ske på torsdag. Det är inte oväntat att det blir så vi har inte slösat två månader på rehab. Det fanns en möjlighet att slippa operationen, då försökte vi ta det. Oavsett om vi hade gjort operationen i juli eller nu, så hade han inte kunnat vara med något mer den här säsongen, säger Patrik Ghazarian och fortsätter:

– Han kommer att opereras på torsdag i Stockholm av en läkare som är specialist på såna här typer av skador. Efter det kommer han att vara inaktiv ett tag innan vi kan börja med rehab. Målet är att ha ”Crespo” tillbaka till den allsvenska starten 2018, går det innan så tar vi det.

De övriga långtidsskadorna som BK Häcken kämpar med är Jasmin Sudics korsband och Alexander Farneruds knäskålssena. Patrik ger oss följande rapport om dessa:

– Jasmin är där han ska vara. Han är ute och joggar och kör lite lättare bollövningar. I början av nästa år kommer han smyga med på fotbollsplanen, kanske lite tidigare till och med, men vi har sagt att nästa år är målet. Alexander Farnerud har kört sin rehab i Stuttgart, på en klinik som han har varit på tidigare. Han är också där han ska vara. Han böjer benet 105 grader, vilket han ska göra nu. Han har sedan två veckor tillbaka börjat med rejälare rehab och även hos honom är tanken att han börjar nästa år ute på planen och gör lite enklare träning.

Kari Arkivuo och Juhani Ojala, som dragits med lättare skador de senaste veckorna är snart tillbaka på fotbollsplanen. Den sistnämnda tränade för fullt idag, tisdag, och är helt återställd.

– Kari ser rätt fin ut. MR (Magnetröntgen) visade inte på någon skada och nu är han ute och springer och känner sig bra i det. Han har lite kvar. Det var inte så allvarligt som vi trodde från början, så det är bra. Juhani har kommit tillbaka i full träning och känner inte av skadan som han drog på sig med Finland. Så just nu är det bara skada på Kari utöver våra långtidsskadade spelare, avslutar Patrik Ghazarian.

Huvudpartner

Officiella branschpartners