Storseger för U21

Det blev en förkrossande seger när Bollklubbens U21-lag tog sig an Åtvidabergs FF. Slutsiffrorna skrevs till 9–2.

– Vi ville göra många mål och det tycker jag vi lyckades bra med, säger Christian Lundström.

Åtvidabergs FF började matchen mot Bollklubben bäst och hade redan efter tio minuter haft två ordentliga frilägen men där båda avsluten smet tätt utanför högra stolpen. Därför var det sedan helt rättvist när gästerna tog ledningen med 1–0 efter ett ordentligt missförstånd vid en utspark som gick rakt i gapet på en helt fristående Åtvidabergsspelare som enkelt kan rulla in bollen.

Det målet blev en ordentlig väckarklocka och kvitteringen kommer ganska omgående och vi tar över matchen totalt. Anfallen duggar tätt och så även målen.

När domaren blåser av för halvleksvila gör vi det med en 4–1 ledning efter att Lucas Hedlund och Mervan Celik gjort två mål var!

–Det är klasskillnad på lagen och vi ville göra många mål men det är inte alltid enkelt att göra dem så vi får definitivt vara nöjda. Vi hade bra struktur på anfallsspelet och jobbade hårt i försvarsspelet och lyckades med omställningarna. Med lite mer skärpa kunde vi skapat fler chanser och kanske gjort några fler mål, säger Christian Lundström

Den andra halvlek är tio minuter gammal när Chisom Egbuchulam tar sig in i straffområdet och blir neddragen. Den efterföljande straffen förvaltar Daleho Irandust på bästa sätt och Bollklubben leder med 5–1. Nu faller målen tätt och vi går fram till ledning med 8–1 innan Åtvidabergs FF kan reducera.

Innan domaren satt pipan i munnen hann Mervan Celik göra sitt fjärde och lagets nionde mål.

– Att vi lyckades göra dessa nio mål är ett resultat av att killarna verkligen jobbade hårt överallt på plan och genom hela matchen. Det tar vi med oss till nästa match, summer en nöjd Christian Lundström.

Målskyttar;

Mervan Celik 4 mål

Lucas Hedlund 3 mål

Daleho Irandust 1 mål

Chisom Egbuchulam 1 mål

Huvudpartner

Officiella branschpartners