Truppen mot AIK

Lagen med den bästa defensiven, sett till antalet insläppta mål, ställs mot varandra på Bravida Arena på söndag. För Häckens del gäller det att snabbt hitta tillbaka på vinnarspåret igen efter förlusten i Norrköping. 

Så bröts till slut den förlustfria sviten för BK Häcken. IFK Norrköping satte stopp för Bollklubbens segerrad och Mikael Stahre kan se tillbaka på förlustmatchen på följande vis:

– Självklart var vi besvikna över att vi förlorade. Som vanligt får man se nyktert på hur matchen var och vi har en ganska klar analys varför det blev som det blev. Norrköping var bra och fick en bra start på matchen med maximal utdelning. Fotboll handlar om att utnyttja chanser och de gjorde dom. Vi var inte bra i inledningen och det är klart att vända en 2–0-ledning borta mot Norrköping är tufft, säger Mikael Stahre.

Den andra halvleken var Mikael mer nöjd med och laget kom ut piggare. Trots 3–0 till Norrköping i mitten av slutakten krigade laget på och reducerade. Därefter hade man ett par häftiga målchanser som Mitov Nilsson räddade i Norrköpingsmålet. IFK Norrköping kunde reda ut stormen och definitivt avgöra med 4–1 på övertid.

Nu väntar AIK hemma på Bravida och det är hög tid för revansch för Mikaels mannar. Motståndarna, som spelade så sent som i torsdags, ligger inför matchen på samma poäng som BK Häcken.

– Det är ny match med nya förutsättningar. Vi möter ett bra lag. Det är ett extremt välorganiserat defensivt lag med en bra offensiv som de har spetsat till nu under hösten med Obasi och Stefanelli, säger Mikael och fortsätter:

– Det är klart att det finns en struktur i hur man ska göra det (ta sig igenom AIKs defensiv) och utnyttja de som dom blottar. Men i grund och botten handlar det om att spelare gör bra individuella insatser också.

På skadefronten är det sedan senast endast Kari Arkivuo som har en liten bit kvar. Utöver våra långtidsskadade spelare är truppen frisk och intakt.

Matchtruppen (19-manna)
Jonathan Rasheed, Peter Abrahamsson, Joel Andersson, Adam Andersson, David Engström, Juhani Ojala, Egzon Binaku, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Erik Friberg, Mervan Celik, Mohammed Abubakari, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Mathias Ranégie, Paulinho.

Motståndarna
Söndagens motståndare kommer till Hisingen med exakt samma tabellrad och poäng som BK Häcken. De har tillsammans med Häcken släppt in minst antal mål och den välorganiserade defensiven, som Mikael Stahre var inne på, talar sitt tydliga språk sett till statistiken. Resultaten hade AIK dock blandat och gett med. Derbyna under augusti och september månad har renderat i kryss, medan Östersund besegrades på bortaplan på ett imponerade sätt för en drygt månad sedan. I torsdags blev det mållöst uppe i Sundsvall.
Till söndagens match får laget tillbaka Nils-Eric Johansson, som senast var avstängd.

BK Häcken – AIK.
Allsvenskan, omgång 25.
17.30 Bravida Arena.
Biljetter köper du här

Senaste resultaten mot AIK (Häckens siffror först)
2 april 2017, Allsvenskan: 0–0 (b).
12 mars 2017, Svenska Cupen: 3–0 (h).
27 okt 2016, Allsvenskan: 1–2 (b).
8 maj 2016, Allsvenskan: 2–3 (h).
19 sep 2015, Allsvenskan: 1–2 (b).
6 juni 2015, Allsvenskan: 0–0 (h).

Huvudpartner

Officiella branschpartners