Truppen mot Halmstads BK

Landslagsuppehållet har nått sitt slut och det är äntligen dags att fokusera på Allsvenskan och BK Häcken igen. Imorgon åker Mikael Stahre och hans mannar söderut, för match mot Halmstads BK. 

Det var två veckor sedan Bollklubben kammade hem de tre sköna poängen på Bravida Arena mot J-Södra. Segern tog laget till en fjärdeplats och vi är, i allra högsta grad, med i kampen om Europaplatserna.

I morgon är det dags att befästa platsen i toppen och det är ett formstarkt BK Häcken som åker ner till Örjans Vall. Mikael Stahre är nöjd med lagets träningsvecka efter uppehållet.

– Vi har tränat bra. En väldigt bra känsla i träningsverksamheten. Vi har en bra intensitet på det vi gör, i träning känns det precis som det gjorde innan vi släppte iväg dom på det lilla breaket vi hade, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Man kan aldrig tänka på vad motståndarna ligger någonstans (i tabellen), man tänker bara att man ska vinna matchen. Alla lag har sina starka och svaga sidor och det är klart att Halmstad behöver trycka in treor och kommer bli allt mer desperata – och desperata lag är alltid svåra att möta. Vi har stor respekt för den här matchen.

Till matchen mot Halmstads BK saknas sedan tidigare Alexander Farnerud, Jasmin Sudic och Alhassan Kamara.

Tillbaka i träning är Egzon Binaku och David Engström, som har varit borta ett par veckor på grund av skador i baksida lår respektive ljumske. Juhani Ojala kommer inte till spel på grund av skada.  Jakob Lindström är avstängd efter utvisningen han ådrog sig i cupmötet med Kvibille. 

Matchtruppen (19-manna)
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joel Andersson, Adam Andersson, David Engström, Emil Wahlström, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo, Egzon Binaku, Daleho Irandust, Nasiru Mohammed, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Ahmed Yasin, Chisom Egbuchulam, Paulinho, Mathias Ranégie. 

Halmstads BK – BK Häcken
Vad? Allsvenskan omg 22.
Var? Örjans Vall, Halmstad.
Avspark: 10 september, 15.00.

Motståndarna
Halmstads BK har sedan vårt senaste möte bytt tränare och tagit in Igor Krulj. Laget fick direkt en effekt och började att plocka hem poäng. För några omgångar sedan stod laget för en riktig överraskning när HBK besegrade Jönköpings Södra med 6–1 på hemmaplan. HBK värvade in Johan Oremo under sommaren, men för HBK och Johans del slutade det dessvärre med en långtidsskada – en skada som håller honom borta från spel resten av säsongen. Klubben har sålt talangen Sead Haksabanovic, till West Ham.

Häcken vann mötet i våras på Bravida Arena. Rasmus Lindgren och “Crespo” gjorde Bollklubbens mål i 2–1-segern.

Senaste resultaten med Halmstads BK (Häckens siffror först)
17 maj 2017, Allsvenskan: 2–1 (h)
12 mars 2016, Svenska Cupen: 1–0 (h)
14 sep 2015, Allsvenskan: 4–1 (h)
4 maj 2015, Allsvenskan:  2–0 (b)
14 aug 2014, Allsvenskan 4–1 (b)
16 april 2014, Allsvenskan 3–0 (h)

Huvudpartner

Officiella branschpartners