Truppen mot IF Elfsborg

BK Häcken kliver in i en tät och tuff matchperiod. Fyra matcher ska avverkas på drygt två veckor, där hemmamötet med IF Elfsborg är först ut. Tredjeplacerade Häcken, som inte förlorat sedan 8 juli, har revansch att utkräva på laget från Borås. 

Det är ett formstarkt Häcken som imorgon äntrar planen på Bravida Arena. Laget är sedan 0–1-förlusten mot Malmö FF i början av juli, obesegrade och har tagit 18 poäng på åtta matcher. Man har därmed, på allvar, gett sig in i striden om Europaplatserna.

Mikael Stahre har ett starkt lag till sitt förfogande. Mathias Ranégie och Mervan Celiks ankomst till klubben har stärkt konkurrensen och för Stahre finns det många alternativ att gå på när det kommer till val av startelva. Till morgondagens match är Jakob Lindström tillbaka i truppen, medan finländarna Kari Arkivuo och Juhani Ojala står över på grund av lättare skador.

Alexander Farnerud, Alhassan Kamara och Jasmin Sudic är långtidsskadade.

Matchtruppen (19 man)
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Egzon Binaku, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Alexander Faltsetas, David Engström, Joel Andersson, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust, Nasiru Mohammed, Jakob Lindström, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Mervan Celik, Ahmed Yasin, Paulinho, Mathias Ranégie.

Motståndarna
Imorgon väntar möte med ett, poängmässigt, formsvagt IF Elfsborg. Laget blandar och ger och kommer senast från ett 2–2-resultat mot Kalmar FF. Trots att laget tog ledningen med 2–1 i 87:e minuten kunde Magnus Haglunds mannar inte knyta ihop säcken och KFF lyckades kvittera på övertid.

Vårens möte på Borås Arena slutade med en komfortabel seger för Elfsborg (2–0). Simon Olsson och Per Frick gjorde målen och de båda finns med i Magnus Haglunds trupp som reser till Hisingen imorgon. Elfsborg saknar Jon Jönsson som är avstängd och det är frågetecken kring Samuel Holmén, Lasse Nilsson och Alex Dyer, som samtliga missade mötet med Kalmar på grund av skada. Laget får emellertid tillbaka en viktig pjäs; Kevin Stuhr Ellegaard är tillbaka mellan stolparna efter att ha varit avstängd i en match.

Senaste resultat mot IF Elfsborg (Häckens siffror först)
2 juni 2017, Allsvenskan: 0–2 (b).
7 aug 2016, Allsvenskan: 4–2 (b).
3 april 2016, Allsvenskan: 2–1 (h).
25 okt 2015, Allsvenskan: 5–2 (h).
12 juli 2015, Allsvenskan: 0–1. (b).

Huvudpartner

Officiella branschpartners