U21 först till Halmstad

På tisdagseftermiddagen spelar Bollklubben sin andra match i U21-slutspelet när man gästar Halmstads BK. Ett Halmstad vi känner ganska bra efter ett dubbelmöte i gruppspelet där båda matcherna slutade 1–1.

– Ja, vi känner Halmstads BK hyfsat bra och det brukar bli riktigt tuffa och bra matcher oss emellan, säger Teddy Olausson och fortsätter, det är den här typen av matcher som tillför mycket när det gäller förberedande inför A-lagsspel. Det blir helt enkelt bra kvalité.

Matchtruppen är ännu inte helt spikad men vi kommer med både unga och lite mer erfarna spelare som vi gjort under hela säsongen.

– I förra matchen hade vi med både Mervan Celik och Mathias Ranégie tillsammans med Kevin Ackermann och Teodor Wålemark och den här mixen tror vi är bra på alla sätt. Vi ser fram emot en jämn och bra match, avslutar Teddy Olausson som leder laget på bortamatcherna.

Halmstads BK spelar sin första match i slutspel och den enda match som är spelad i Grupp 1 är föregående veckas då Bollklubben besegrade Djurgårdens IF med 3–2 efter mål av Mervan Celik, Teodor Wålermark samt Mathias Ranégie.

I A-slutspelets grupp 2 hittar vi IF Elfsborg, Falkenbergs FF, IF Brommapojkarna samt IFK Norrköping. Den gruppen leder IF Elfsborg efter seger mot IF Brommapojkarna medan Falkenbergs FF och IFK Norrköping kryssade.

Gruppspelet spelas med dubbelmöten där respektive gruppsegrare möts i final i november.

Bollklubben har vunnit U21-mästerkapet två gånger tidigare. På ett blåsigt Fredriksskans, i november 2010, besegrades Kalmar FF med 2–1 i finalen och 2014, på Valhalla IP, vann vi med komfortabla 4–1 mot Mjällby AIF.

Matchen spelas på Örjansvall och blåses igång klockan 15.00

På söndag, 10 september, är det dags för ny resa till Halmstad och Halmstads BK då A-laget spelar. Den matchen startar kl 15.00.

Ni kommer väl för att stötta oss?

Matchtrupp och startelvan presenterar under tisdagen.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners