Yasins prispengar till Football Friday

Ahmed Yasin utsågs till ”Månadens spelare” i Allsvenskan och fick ta emot en prischeck på 10 000 kronor från Svenska Spel. Pengarna skänker han till BK Häckens integrationsprojekt Football Friday.

– Fotbollen är det bästa sättet för att integreras i det svenska samhället, säger Yasin.

Förutom äran, får varje vinnare av utmärkelsen ”Månadens spelare” i Allsvenskan också 10 000 kronor från Svenska Spel, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Ahmed Yasin vann priset i augusti och har nu valt att skänka sina pengar till integrationsprojektet Football Friday, som BK Häcken driver tillsammans med Hisingen FC och Ungdomssatsningen Hisingen.

Varje fredag kväll samlas tjejer och killar mellan 13–20 år för att spela spontanfotboll och ha roligt tillsammans. Syftet är att erbjuda ungdomar på Hisingen en plats att mötas och ha kul tillsammans. Genom fotbollen kan vi bygga kamratskap och motverka utanförskap – oavsett social bakgrund och kulturell eller religiös tillhörighet. Ungdomar från alla delar av Hisingen får en naturlig plats att mötas och lära känna varandra.

– Fotbollen är det bästa sättet för att integreras i det svenska samhället. I Football Friday är alla välkomna och lika mycket värda, oavsett vad man heter eller var man kommer ifrån, och därför är det ett otroligt viktigt projekt i dagens samhälle, säger Ahmed Yasin.

Höst- och vintersäsongen med Football Friday inleds om två veckor, 6 oktober. Efter en vår och sommar på Bravida Arena, flyttar Football Friday nu tillbaka in i Lundbystrandshallen, som fylls med spontanfotboll mellan 18.30–21.30 på fredag kvällarna.

 

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4/C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnare 2017: 

April: Kingsley Sarfo, IK Sirius

Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping

Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg

Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken

Huvudpartner

Officiella branschpartners