AFC Eskilstuna kommer till Hisingen

Landslagsuppehållet är till ända. Nu läggs all fokus på den allsvenska avslutningen där fyra matcher återstår för BK Häcken. Imorgon väntar nykomlingen och laget som frenetiskt jagar nytt kontrakt, AFC Eskilstuna.  

Men vi jagar, som morgondagens motståndare, också högre tabellplacering. Med en femteplats på 42 inspelade poäng har Bollklubben sex poäng upp till Djurgården på andraplats. IFK Norrköping och AIK ligger däremellan på 43 respektive 47 poäng. Det är med andra ord bäddat för en rafflande avslutning när det gäller kampen om Europaplatserna.

Innan landslagsuppehållet drog igång för två veckor sedan åkte BK Häcken upp till Östersund och visade stark lagmoral efter debaclet mot AIK, matchen innan. 0–0 blev resultatet och det var en belåten huvudtränare som konstaterade att laget var ”back on track”.

Så här sa Mikael Stahre tidigare i veckan om statusen på truppen och morgondagens motståndare:

– Vi fick en väldigt poäng och nolla i Östersund som vi verkligen tog med oss på ett positivt sätt, vi gjorde en bra match däruppe. Eskilstuna är ett lag som har ändrat sitt sätt att spela under säsongen i och med tränarbytet. De har bra forwards och offensiva spelare, det gäller för oss att ha en helhet och självklart en offensiv approach – vi ska vinna den här matchen. Samtidigt ska vi ha respekt för motståndarna, så egentligen är det samma resonemang som vi har i varje match.

Glädjande för BK Häcken är att de spelarna som varit iväg på landslagsuppdrag kom hem friska och att Kari Arkivuo äntligen är tillbaka i matchform. Mervan Celik är fortfarande utanför truppen på grund av den tidigare känningen.

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Egzon Binaku, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Adam Andersson, Joel Andersson, Kari Arkivuo. Daleho Irandust, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari, Ahmed Yasin, Nasiru Mohammed, Paulinho, Chisom Egbuchulam, Mathias Ranégie.

Vad? Allsvenskan omgång 26.
Var? Bravida Arena.
Matchstart? 16.00.
Biljetter? Köper du här

 

AFC Eskilstuna
Laget som under stora delar av säsongen lagt vantarna på jumboplatsen, har fått luft under vingarna under hösten. Man har tagit imponerande hemmasegrar mot Malmö FF och IFK Göteborg, samt besegrat Örebro Sk på bortaplan. I och med segrarna är laget sex poäng ifrån säger mark och man behöver nästintill gå rent de sista matcherna för att den första allsvenska sejouren inte ska sluta på ett år. Till matchen med BK Häcken saknar laget Sharif Mukhammad som är avstängd. På skadefronten är det frågetecken hos Gustav Jarl och Ferid Ali.

 

Senaste möten med AFC Eskilstuna
21 maj 2017, Allsvenskan: 0–0.
26 aug 2008, Superettan: 0–0.*
15 maj 2008, Superettan: 1–3*

*Laget gick då under namnet Väsby United.

Huvudpartner

Officiella branschpartners