Dags för sista hemmamatchen

Imorgon är det dags BK Häcken att äntra planen på Bravida Arena för sista gången den här säsongen. Laget gör det i en match där Kalmar FF står för motståndet och där bägge lagen har någonting att spela för. 

Ni kan förutsättningarna vid det här laget. Seger krävs för att Häcken ska en möjlig chans att nå Europa när Allsvenskan tar slut nästa helg. Imorgon kommer Kalmar FF på besök – ett lag som harvar i bottenskicket, men trots det, har visat upp en helt okej poängform under hösten.

Bollklubben gjorde en bra match mot Djurgården förra söndagen och hade det inte varit för en storspelande Andreas Isaksson, så hade Häcken kunnat få med sig samtliga poäng hem till Hisingen. Inför den sista hemmamatchen på Bravida och omgång 29 av Allsvenskan placerar sig Häcken på en femteplats. Laget har tre poäng upp till Djurgården (Östersund däremellan) på tredjeplatsen. Det behövs med andra ord en seger imorgon för att Europaplatsen inte ska rinna ut i sanden.

Till matchen mot Kalmar FF saknar BK Häcken Mathias Ranégie och Ahmed Yasin. De båda fick sitt tredje gula kort för säsongen i matchen mot Djurgården och står därmed över. Kari Arkivuo, som fick kliva av vid ett tidigt skede i matchen mot Djurgården, är ännu inte helt återställd och finns inte med i Mikael Stahres matchtrupp mot Kalmar FF.

Matchtruppen
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Adam Andersson, Jakob Lindström, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Paulinho, Mervan Celik, Egzon Binaku, Chisom Egbuchulam, Lucas Hedlund.

 

Motståndarna
Kalmar har haft en svajig säsong med en vårsäsong som var långt ifrån godkänd och som resulterade i ett tränarbyte. Nanne Bergstrand ersatte Peter Swärdh och KFF-legendaren fick fart på laget igen. Trots en betydligt bättre höst är laget inte på säker mark. Två förluster, medan J-Södra och Sundsvall vinner, så kan KFF hamna på en kvalplats. Det är med andra ord ett KFF i stort poängbehov som kommer till Hisingen på söndag.

 

Senaste mötena med Kalmar FF (Häckens siffror först)
13 maj 2017, Allsvenskan: 1–0 (b).
23 okt 2016, Allsvenskan: 2–3 (h).
22 maj 2016, Allsvenskan: 1–1 (b).
25 juli 2015, Allsvenskan: 3–0 (h).
26 april 2015, Allsvenskan: 1–0 (b).
28 sep 2014, Allsvenskan: 3–2 (b).
20 maj 2014, Allsvenskan: 4–1 (h).

Huvudpartner

Officiella branschpartners