Djurgården på Tele2 väntar

Det börjar dra ihop sig i kamperna om Europaplatserna och imorgon spelar BK Häcken en viktig kamp mot tabellkonkurrenten, Djurgårdens IF. Bollklubben åker till Stockholm i gott mod. 

Segern mot Eskilstuna förra helgen tog Häcken tillbaka till vinnarspåret igen. 3–0-segern var stabil och vinsten säkrades på ett behagligt sätt efter mål av Paulinho, Erik Friberg och Nasiru Mohammed. Nu börjar det dra ihop sig och morgondagens motståndare, Djurgårdens IF, ligger tre poäng före Bollklubben i tabellen. Det är med andra ord en ”sexpoängsmatch” som står på spel i Tele2arena imorgon.

– Det har varit en bra träningsvecka. Det är viktigt att vi håller igång farten och ambitionen i träningsverksamheten så vi inte bara väntar på match, säger Mikael Stahre och kommenterar morgondagens motståndare:

– Vi möter en väldigt bra motståndare som har gjort en bra säsong. Samtidigt ska vi tydliga med att de är bara tre poäng framför oss. Tuff bortamatch med stort publiktryck, så vi måste vara rustade defensivt sätt, men också våga spela och hota motståndaren.

I och med att BK Häcken även möter Djurgården på måndag i U21-serien åker en stor trupp (23 spelare) till Stockholm på lördagseftermiddagen.

Matchtrupp
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Paulinho, Mathias Ranégie, Mervan Celik, Egzon Binaku.

 

Motståndarna
Djurgårdens IF gör en mycket bra allsvensk säsong hittills och var det laget som var närmast att ge svenska mästarna, Malmö FF, en  match om guldet. Men förlust och poängtapp har gjort så att Djurgården för närvarande ligger på en tredjeplats i tabellen. Allsvenskans skyttekung, Magnus Eriksson, har stått för en gedigen säsong och blir en spelare att se upp med för Bollklubben imorgon. Laget åkte senast på en förlust borta mot IK Sirius och den matchen satte därmed stopp på en lång svit utan förlust. (Malmö hemma den 8 augusti senaste förlusten innan dess). Jonas Olsson, Andreas Isaksson och Kim Källström lyfter fram laget med sin rutin till truppen och de gamla landslagsspelarna finns med i morgondagens trupp. Vid seger kliver Häcken upp på samma antal poäng som Djurgården.

Senaste möten med Djurgårdens IF (Häckens siffror först)
9 april 2017, Allsvenskan: 0–0 (h).
31 okt 2016, Allsvenskan: 0–1 (b).
29 maj 2016, Allsvenskan: 3–1 (h).
1 aug 2015, Allsvenskan: 1–2 (b).
9 april 2015, Allsvenskan: 1–1 (h).

Huvudpartner

Officiella branschpartners