Landslagssvepet – Daleho målskytt

Flera av Bollklubbens spelare är ute på landslagsuppdrag och har under de senaste dagarna representerat sin nationer i landskamper och spännande kvalmatcher. Här kommer en sammanfattning av de första kamperna. 

Sverige U19 – Joel Mumbongo
För landslagets killar födda 1999 var det i onsdags dags för EM-kval. Det var den första matchen i kvalgruppen och laget fick en flygande start på kvalet. Estland besegrades med 4–0. Joel Mumbongo fick börja matchen på bänken, men hoppade in med en kvart kvar att spela. I dag, lördag, spelar U19 ytterligare en EM kval-match. Laget tar emot Moldavien på Vapenvallen.

Sverige U20 – Daleho Irandust
P20-landslaget samlades för två dubbelmöten med Danmark. P20-landslaget, som består av killar födda 1997 och 1998, spelade den första matchen i Eslöv. Sverige vann med 3–2 och det matchavgörande målet stod Daleho Irandust för. Idag, lördag, spelade de sin andra match mot Danmark. Spelplats var Södra Sandby och resultatet blev 2–2.

Sverige U21 – Joel Andersson
Roland Nilsson och hans U21-landslag åkte till Belgien för en tuff bortamatch. Det var lagets andra match i EM-kvalet och Joel Andersson fick återigen nytt förtroende som vänsterback. Joel spelade 90 minuter i en match som slutade 1–1. Ett bra resultat för Sverige, även om laget hade fina chanser att gå segrande ur kampen. Lagets mål gjordes av IFK Norrköpings, Filip Dagerstål.

– Jag tycker det var en tillräckligt bra prestation för att ta tre poäng. Samtidigt hade det två bra lägen i slutet, så vi kunde likväl förlorat. Vi är lite halvslarviga i den sista tredjedelen men hittade skärpan i slutet av matchen.  Vi är nöjda med 1–1, de är ju tippade att vinna gruppen, säger Joel Andersson.

Vad säger du om din egen insats?
– Defensivt var det bra, offensivt kände jag att jag inte kom upp i nivå. Det är något jag får kolla på. Samtidigt så var de väldigt offensiva och deras yttrar låg kvar hela tiden, så man fick tänka på de spelarna hela tiden. Det var en balansgång man fick ha där, säger Joel Andersson som nu tillbringar ett par dagar i Helsingborg. På tisdag möter laget Malta på Olympia.

– Det är bara tre poäng som räknas där, säger Joel.

 

Irak – Ahmed Yasin
I landskampen mellan Irak och Kenya fick Ahmed Yasin hoppa in i den 68:e matchminuten. Laget var då i en 2–0-ledning, efter att Brwa Nouri, gjort lagets första mål. Det blev till slut 2–1 till Irak. Matchen spelades i Basra, Irak.

Finland – Juhani Ojala
Vår finske mittback gjorde en storartad insats när han och hans landslag igår tog en fin poäng borta mot Kroatien. Laget hamnade i underläge efter 57 minuters spel när storstjärnan, Mario Mandzukic, hittade målet. Finland stod dock upp bra och jagade en kvittering – en kvittering som kom i den 90:e matchminuten. Pyry Soiri hittade målet. Noterbart från den här matchen var att den tidigare Häcken-spelaren, Rasmus Schuller fick starta och spelade 68 minuter för sitt Finland. I nästa match möter Juhani Ojala och hans landslagskompisar Turkiet på hemmaplan.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners