Ljung summerar U19-lagets säsong

Två spelare som har fått A-lagskontrakt, offensivt och frejdigt spel med flest antal gjorda mål. Trots missad slutspelsplats finns det många glädjeämnen att lyfta fram hos U19 när säsongen summeras. 

På söndag spelar Bollklubbens U19 sin sista seriematch. Laget åker ner till Ängelholm. En tredjeplats är fortfarande inom räckhåll för Jesper Ljungs mannar, men det blir inget slutspel för laget, något som var ett uttalat mål innan serien startade. Trots besvikelsen över missat slutspel, lyfter Jesper Ljung fram en rad olika glädjeämnen från året, och som laget nu jobbar vidare med när vintern närmar sig.

Tränare Jesper Ljung blickar tillbaka:

– Vi hade en ligacup i våras under försäsongen, där vi vann gruppen och lyckades slå ut IFK Göteborg. Det var en bra försäsong, där vi kunde förstå att vi höll rätt nivå i förhållande till de andra lagen. Det var en bra start på säsongen och att få den boosten var viktigt.

Det flöt sedan på riktigt bra för U19. Målskörden var det inget fel på, och när laget går inför den sista seriematchen, har laget producerat hela 76 mål. Lucas Hedlund, som nyligen belönats med ett A-lagskontrakt, är bäste målskytt på 18 mål.

Utöver den fina målproduktionen och den frejdiga offensiven, är Jesper Ljung nöjd och stolt över att man haft ett övertag på de övriga topplagen i serien.

– Vi har fått mäta oss med de bästa. Vi har slagit Elfsborg (seriesegrarna) fyra gånger totalt under året, vunnit borta mot Malmö FF(3:a i tabellen) och spelat två oavgjorda mot Blåvitt (2:a i tabellen), som vi även slog på försäsongen, säger Ljung och fortsätter:

– Att vi gör så många mål ligger i grund till att vi har bra kvalité på de offensiva spelarna. Inte bara mål, utan även fina passningar och assister. Vi har offensivt skickliga spelare, hela vägen från backlinjen och framåt, som vill driva på och skapa mycket. Vi vill vara ett hotande lag så ofta som vi bara kan.

Att det inte blir en slutspelsplats är något som såklart grämer Jesper Ljung en smula. Under hösten kom en svacka på två raka hemmaförluster (Öster och Mjällby), och det är de poängen som saknas för en andraplats i tabellen.

– Så är det, det är slutspelsmatcherna vi vill åt, så det grämer mig att vi inte tog vara på de hemmamatcherna på ett bättre sätt. Samtidigt får man se det som en läropeng och som finns med till nästa säsong – att sådana misstag inte upprepas, säger Ljung.

Två spelare har sedan serien startade flyttas upp till A-laget. Kevin Ackermann och Lucas Hedlund. Jesper Ljung gläds åt killarna och känner sig som tränare, extra glad över att se belöningen hos spelarna.

– Lucas växlade upp rejält efter sommaruppehållet. Han har ”gått i bräschen” och har gjort ett hård jobb. Han är målinriktad och går direkt mot mål. Det var har visat sig straffat motståndarna väl i år. Kevin var omgående en stark spelare i U19 och löste U21 på ett bra sätt. Han har genomgående hållit en hög nivå med maximala insatser varje dag, berömmer Jesper Ljung.

Efter den avslutande matchen på söndag fortsätter laget att träna. Ligacupen drar igång i november och december blir sedan en månad för återhämtning.

TV: Intervju med skyttekungen och senaste spelaren från akademin som skrivit på ett A-lagskontrakt. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners