Lucas Hedlund får A-lagskontrakt

Lucas Hedlund blir nästa spelare att flyttas upp från BK Häckens akademi till vårt A-lag. Den offensiva yttern har skrivit på sitt första A-lagskontrakt, på 1+3 år.

– Han är en oöm, snabb poängspelare, säger sportchef Sonny Karlsson. 

Lucas Hedlund leder den interna skytteligan i U19-Allsvenskan, med 17 mål på 24 matcher. 19-åringen har dessutom gjort både mål och assist i U21-laget under året och har varit med och tränat med A-laget under delar av säsongen.

2018 tar han steget upp på seniornivå på riktigt. Lucas Hedlund och BK Häcken har kommit överens om ett ettårskontrakt, med option på ytterligare tre år.

– Lucas har spelat sig till detta, så enkelt är det. Ju bättre han blir i sin spelförståelse, ju längre kan han nå, för han har redan många spetsegenskaper. Alla är inte poängspelare men Lucas har visat det både i U21 och juniorerna, säger Sonny Karlsson.

Lucas Hedlund lämnade Mellerud för BK Häcken och gymnasiestudier på Katrinelund som 16-åring och är nöjd med att nu, tre år senare, ha ett A-lagskontrakt med Hisingens stolthet i sin hand.

– Det känns väldigt bra, det har varit mitt mål sedan jag kom hit till Häcken. Det här är en bra miljö, jag har utvecklats mycket här och det finns bra förutsättningar för att ta steget vidare, upp i A-lagsfotbollen. Nu ska jag bara kriga på, hålla mig frisk och jobba hårt, så hoppas jag att det blir speltid i A-laget så småningom, säger Lucas Hedlund.

Han blir den senaste i raden av akademispelare som tagit steget upp till BK Häckens A-lag.

– Det betyder att vi har en bra akademi och att det är den här vägen vi ska fortsätta att gå. Vi ger möjligheter för unga spelare att ta sig fram och det är så vi ska fortsätta jobba långsiktigt, säger Sonny Karlsson.

Lucas själv intygar att han inspirerats av att tidigare lagkompisar i akademin tagit steget upp till A-laget och Allsvenskan.

– Klart det varit en morot att se Gustav (Berggren), Adam (Andersson), Joel (Andersson), Albin (Skoglund), ”Dalla” (Daleho Irandust), Kevin (Ackermann) ta steget upp. Då vet man att det går och då kör man lite hårdare själv också, säger han.

Huvudpartner

Officiella branschpartners