Mållöst i Östersund

BK Häcken åker hem med en poäng från Östersund. Detta, efter att laget spelat 0–0 mot ÖFK. Häcken var dock närmast segern med två skott i virket i matchens slutskede. 

Med tio insläppta mål på de två senaste matcherna, så riktades blickarna mot Häckens försvarsspel när Hisingens stolthet tog sig an succélaget, Östersunds FK.

Mikael Stahre valde att göra två förändringar från AIK-matchen. Emil Wahlström klev in som mittback tillsammans med Rasmus Lindgren och Juhani Ojala. Mathias Ranégie ersatte Paulinho på topp.

Inledningen av matchen var tempofylld och det var framför allt hemmalaget som startade piggast. Laget bjöd på fina kombinationsspel och testade Peter Abrahamsson vid ett par tillfällen. Det tog en drygt halvtimme innan Bollklubben kom in i matchen på ett ordentligt sätt. Nasiru Mohammed var närmast att ge sitt lag ledningen under den första halvleken när han höll sig framme inne till höger i straffområdet. Keita i Östersunds mål räddade dock fint med benet.

I den andra halvleken fortsatte Häcken att spela som laget avslutade den första. Spelet hade flyttats upp och vi närmade oss ett ledningsmål. Dock gick matchen ner i tempo med drygt tjugo minuter kvar.

När matchen hade nått upp till matchminut 90 fick Häcken en frispark långt utifrån. Paulinho, som hade bytt av Ahmed Yasin, lyfte in bollen med mycket luft. Bollen seglade i ribban och Keita i Östersunds mål hade inte koll på den luriga lyftningen från ”Palle”.

På den efterföljande hörnan fick Nasiru Mohammed ett jätteläge att avgöra matchen. Utanför straffområdet klippte han till och Keita gjorde en finfin räddning när han med fingrarna tippade bollen i stolpen.

Två heta målchanser på slutet hade kunnat ge Häcken en fin seger uppe i Östersund, men med tanke på förutsättningarna blev 0–0 ändå ett steg i rätt riktning igen.

– De hade väl en halvtimme i första där vi inte är riktigt med. De skapar en hel del lägen. Sedan gör vi det helt okej i andra halvlek. Det här är en av de svåraste bortamatcherna på året och som matchen blev, med lägen åt båda håll, så kanske det var rättvist med 0–0.  Vi har lägen på slutet som vi ska förvalta bättre, men vi tar med oss att vi är tillbaka på banan igen och att vi håller nollan, säger Erik Friberg till Cmore efter matchen.

Nu väntar ett två veckors långt speluppehåll innan vi tar emot AFC Eskilstuna hemma på Bravida Arena. Bollklubben placerar sig med dagens poäng på en femteplats i den allsvenska tabellen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners