Nytt uppdrag för Kari Arkivuo

Han har varit bofast i det finska landslaget sedan 2005 men när truppen nu samlas i Kroatien stannar Kari Arkivuo hemma. En krånglande baksida gör att han står över spel men här på Hisingen väntar ett nytt spännande uppdrag för vår meriterade landslagsman.

Träningsoverallen är på, den fokuserade blicken är där men platsen är ny. Kari Arkivuo är på Breddverksamhetens anläggning på Slättadamm och det är en sen kväll och en kväll där vi känner att hösten verkligen slagit sina klor i oss. Regnet hänger i luften och den kalla vinden biter men det är inget som hindar Bollklubbens ungdomar från att bedriva träning.

Ett av de lag som tränar denna kväll är Breddverksamhetens pojkar födda 2005 som sedan ett par månader fått en ny röst att lyssna till.

– Jag hjälper till två gånger i veckan och hoppas kunna växa in ordentligt i tränarstaben, säger Kari Arkivuo och fortsätter, tanken på att träna ett lag har jag haft ett tag och den har med tiden vuxit så nu känns det väldigt bra att vara igång.

Frågan är om Bollklubben någon gång haft en mer meriterad tränare på Breddverksamheten än Kari Arkivuo. Med sina 55 landskamper för fosterlandet och med runt 150 matcher för Bollklubben är han rutin och erfarenhet personifierad.

– Visst är det så.  säger Kari ödmjukt.

Tränarstaben för pojkar födda 2005 består av sex personer där Daniel Adler är huvudansvarig.

–Det är helt lysande att ha fått in Kari. Han får omedelbart spelarnas uppmärksamhet och han är en fantastisk tillgång för oss alla. Det är så här vi vill att det skall fungera men jag tror det är unikt att som Kari, mitt i den aktiva karriären, börja träna ett ungdomslag, säger en mycket nöjd Daniel Adler, det här kommer bli så bra, så bra…

Efter den aktiva karriären kan Kari definitivt tänka sig en tränarroll.

–När den dagen kommer då jag avslutar min aktiva karriär kommer jag utbilda mig till tränare men först då. Jag vill fokusera på mitt spel, här och nu, och då får pluggandet vänta. Därför är det ett perfekt steg att börja träna ungdomar.

Gällande den krånglande baksidan,

–Det är ingen större fara. Jag är säkert med och kämpar om en plats i truppen när landslagsuppehållet är över, säger den alltid så ödmjuke vänsterbacken och nyblivne tränaren.

Fakta Kari Arkivuo

FC Lahti (FIN)                                          2001-2005

FC Pallo-Lahti, lån, (FIN)                      2001

Sandefjord Fotball (NOR)                      2006-2008

Go Ahead Eagles (NED)                          2009-2010

BK Häcken (SWE)                                    2010-

 

Landskamper

Finland U21                                             15

Finland A                                                 55 (Ett mål, i debuten mot Estland)

 

 

 

 

 

 

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners