Damlaget vill avsluta med seger

Säsongen 2017 närmar sig sitt slut och för Bollklubbens damlag är det en säsong som inneburit ett steg framåt i utvecklingen. På söndag spelar laget sin avslutande seriematch, mot Älvsborg på Bravida Arena, klockan 16.15.

– Vi har blivit bättre på att styra matcher och har ett mycket högre matchtempo än tidigare säsonger. Det är två viktiga parametrar i vår spelidé, så det känns verkligen som att vi är på rätt väg, säger tränare Erika Faith.

Laget huserar i division 3 och ser man till resultatet av matcherna kan man konstatera att BK Häcken, trots att vi ligger i nedre skiktet av tabellen, spelat jämnt med de flesta lagen.

– Vi drar nytta av vår stora trupp och har på slutet förlorat mot seriesegrarna och andra topplag med uddamålet. Det känns frustrerande att vara så nära men inte få till det sista.

Erika menar att laget gör bra prestationer för det mesta men att de, precis som många lag, saknar lite spetskompetens på den sista tredjedelen av planen.

–Vi måste hitta den spetskompetensen, den enskilde spelaren som kan avgöra matcher, samtidigt som vi fortsätter stärka kollektivet i de andra delarna. Vi är med och stör motståndarna i varenda match men allt för ofta slutar det med att de är effektivare. Det måste vi arbeta bort inför säsongen 2018, säger Erika med emfas.

Målsättningen inför säsongen var att behålla den gratisplats klubben fick i division 3 och därmed kunna bygga ordentligt inför den kommande säsongen. En målsättning som laget nu kan bocka av.

– Ja, det är skönt att nå det viktiga målet. Nu ser vi fram emot nästa säsong och då är målet att klättra i tabellen. Vi har en ung och bred trupp och vi har alla förutsättningar för att ta nästa steg. Ett resultat av att vi förfogar över så många spelare är att vi planerar att starta upp ytterligare ett lag och därmed spela med två lag under nästa säsong.

Men ännu är inte säsongen slut. På söndag väntar hemmamatch på Bravida Arena, kl 16.15, och då kommer Älvsborgs FF på besök.

– Det är en match vi absolut ska vinna. Vi känner till deras spelidé och vi förbereder oss inför detta och vill göra en snygg avslutning och ge oss själva ett bra avstamp till nästa säsong. Vi ska jaga hela vägen in i kaklet! säger Erika Faith.

Huvudpartner

Officiella branschpartners