Seger i sista hemmamatchen

BK Häcken hade inga problem att avfärda Kalmar FF i årets sista hemmamatch. Laget dominerade matchen från start till mål och trots att laget spelade med en man mindre i en halvlek, kunde Bollklubben göra två fina mål och segrande ur matchen (2–0). 

Det var ett kylslaget Bravida Arena när Bollklubben skulle ut och visa upp sig för hemmafansen sista gången för i år. En pigg start av Mikael Stahres mannar gav hemmafansen hopp om seger och flertalet chanser radades upp i den första halvleken. Paulinho kom fri med Lucas Hägg Johansson, Nasiru Mohammed hade ett fint skottläge och Erik Friberg sköt över från nära håll, men trots det, var det 0–0 efter 45 min.

– Vi gör en bra match. Kalmar har mycket kvalité och Nanne har gjort det bra i höst, så vi hade stor respekt. Tycker vi gör en bra första halvek, där vi visar en god attityd i vårt återerövringsspel när vi tappar boll. Vi kanske bör leda med något mål i paus, säger Mikael Stahre.

Förutsättningarna inför den andra halvleken förändrades i slutet på den första halvleken när Mohammed Abubakari fick syna det röda kortet. En duell med Viktor Elm inne i straffområdet slutade med att Elm föll och domare Kaspar Sjöberg menade att ”Momo” agerat oschysst.

Trots en man mindre på banan så startade Häcken den andra halvleken piggt och i matchens 49e minut skaffade Häcken och Paulinho sig en straff. ”Palle” hade en fin aktion längs vänsterkanten och föll inne i straffområdet när Mikael Dyrestam hamnade på efterkälken. Straffen tog han vara på själv och säkert satte 1–0 till Bollklubben.

– Till andra halvlek så ville vi få spelarna på rätt köl och vara mentalt påkopplade. Vi hittade en bra balans med att hålla i bollen och spela den snabbt i djupled, säger Mikael Stahre.

Med en man mindre på banan låg Häcken rätt i försvarsspelet och gjorde det svårt för Kalmar att skapa något produktivt. Häcken kunde istället med vassa omställningar gå för ett andra mål. Med tjugo minuter kvar kom också en gyllene chans för utökning, och den tog Nasiru Mohammed till vara på. Nicken(!), på Joel Anderssons fina inspel var otagbar och Nasirus mål punkterade mer eller mindre tillställningen.

Ledningen var sedan aldrig hotad och Häcken kunde kamma hem ännu en hemmaseger och för 14:e gången i år, även inkassera en hållen nolla. I och med Djurgårdens poängtapp är det nu en poäng upp till tredjeplatsen och det blir med andra ord en spännande avslutning på årets allsvenska. Om en vecka åker BK Häcken ner till Malmö för möte med svenska mästarna och i ett försök att spela till sig en Europaplats.

Tack för ert stöd på Bravida Arena i år!
Vi ses i Malmö på söndag!

Huvudpartner

Officiella branschpartners