Tung förlust för U21

Bollklubben förlorade ikväll den viktiga U21-matchen mot Halmstads BK med 1–3 efter samma siffror i halvlek.

–Givetvis tråkigt att tappa tre poäng. Vi hade behövt dem när vi möter Djurgårdens IF i den sista matchen som kan vara direkt avgörande för finalspelet. Troligtvis försvann chansen till final med dagens förlust. Det är surt, säger Christian Lundström direkt efter matchen

En match där Halmstads BK omedelbart tar kommandot och sätter ordentlig press på Bollklubben. I tämligen rask takt gör HBK tre snygga mål innan vi hinner etablera ett ordentligt spel.

Långsamt hittar vi tillbaka och kan reducera till 1–3 genom Teodor Wålemark som är sist på bollen i en tilltrasslad situation i straffområdet.

I den andra halvleken skapar vi en del chanser och det hettar till ordentligt i den 82:a minuten då Adam Andersson, med en mycket snygg passning, hittar fram till en fristående Lucas Hedlund som avslutar direkt men Halmstadsmålvakten gör en reflexräddning och fredar målet.

Närmare än så kommer vi inte och vi konstaterar att på de fyra matcherna mot HBK i årets U21-säsong blev det ingen vinst.

– Vi gör annars en relativt bra match och skapar en hel del målchanser, tar mycket löpningar men tyvärr har vi lite för dålig kvalité i vårt passningsspel. Vi gör också en del tekniska misstag i det offensiva spelet som gör att vi tappar bort chanser, det känns lite onödigt summerar en besviken Christian Lundström och lämnar ett blåsigt Bravida Arena.

Huvudpartner

Officiella branschpartners