Vila i frid, Tage

En av våra äldsta gulsvarta vänner har lämnat oss. Tage Högberg blev 93 år och stöttade oss till framgång in i det sista.

Tage var inte bara ett bekant ansikte på läktaren, utan en vän som knöt personliga band till sin omgivning på Sektion G. Med sin glädje, värme och omtänksamhet var han en fantastisk ambassadör för BK Häcken. Det är inte alla 93-åringar som skaffar sig vänner i 20-, 30- och 40-årsåldern men i sann gulsvart anda visade Tage hur personliga möten kan bygga broar mellan människor – oavsett vad du heter, var du kommer ifrån eller hur gammal du är. Vi har alla något att lära och något att lära ut.

– Tage lämnar en tom plats efter sig, på läktaren och i våra gulsvarta hjärtan. Han symboliserade den genuina kamratskap som finns i BK Häcken-familjen, säger klubbdirektör Dennis Andersson.

Tage var en av fem supportrar som fick äran att smygstarta invigningen av Bravida Arena 2015. Han hade en given plats på Sektion G på våra hemmamatcher och åkte med Getingarna och stöttade oss på bortaplan vid ett flertal tillfällen. Och han hade förmågan att alltid höja stämningen på supporterfesterna när han dök upp med sitt karaktäristiska leende och några visdomsord.

– Det var med mycket tunga sinnen och stor sorg vi tog emot beskedet om Tages bortgång. Han var en stor profil i våra led och oerhört omtyckt av såväl gammal som ung. En väldigt varm och omtänksam person som spred glädje till alla i sin närhet. En stor inspiration för väldigt många på våra läktare. Han lämnar oss i stor saknad. Sektion G kommer att bli ödsligare utan Tage, säger Getingarnas ordförande Robin Carlander.

Läs gärna GT:s fina reportage om Tage, som skrevs i samband med invigningen av Bravida Arena för två år sedan.

Begravningen äger rum i Brämaregårdens kyrka, måndag 30 oktober, klockan 11.00.

Våra tankar går till Tages familj och nära och kära.

Huvudpartner

Officiella branschpartners