Vinterns träningsläger

BK Häcken åker till Dubai på träningsläger i februari, som en del i förberedelserna för nästa säsong.

– Vi är medvetna om att det har blivit en kontroversiell fråga i fotbolls-Sverige men kanske just därför är detta ett viktigt beslut för BK Häcken, för att vi är övertygade i vår tro att fotboll kan förena och göra skillnad, säger sportchef Sonny Karlsson.

Ett par allsvenska klubbar har valt bort Dubai som resmål för vinterns träningsläger, med hänvisning till att de mänskliga rättigheterna kränks i Förenade Arabemiraten. BK Häcken har tagit beslutet att, precis som i år, åka till Dubai i februari för att förbereda oss inför Allsvenskan 2018.

– Klubbens uppdrag och därmed existensberättigande är formulerat ”att med fotboll i centrum utveckla, förena och underhålla såväl på hemmaplan som globalt”. Vi ser i våra lag och i vår närmiljö på Hisingen och i Göteborg varje dag hur fotbollen förenar människor trots våra olikheter och hur mångfalden berikar och utvecklar oss. Med föreningens uppdrag som grund kanske det inte bara är okej att vi åker till ett land som Förenade Arabemiraten, vi kanske till och med bör göra det, säger Sonny Karlsson.

BK Häcken kommer under lägret, precis som i vår vardag på hemmaplan, visa vilka värderingar föreningen står för.

– Det finns två vägar att gå: Antingen delar man upp världen i ”vi och dem” eller så bygger man broar mellan människor. Samtalstonen i världen har blivit mer polariserande, med starka krafter som utnyttjar människors rädsla för det som är annorlunda. Det kan man bara bota med kunskap. Att tro att man ska få mer trygghet genom att stänga gränser eller isolera vissa grupper, är fel. Vi som står för internationalism och mångfald är övertygade om att möten bygger broar, säger Sonny Karlsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners