Farnerud och BK Häcken bryter kontraktet

BK Häcken och Alexander Farnerud har kommit överens om att bryta kontraktet, på grund av den knäskada anfallaren drabbades av i somras.

– Det känns jobbigt just nu och jag behöver tid att fundera på min framtid, säger Alex.

Alexander Farnerud kom till BK Häcken förra sommaren och blev en av Allsvenskans starkast lysande stjärnor. På 24 allsvenska matcher, hösten 2016 och våren 2017, gjorde han fem mål och åtta assist men i somras tog säsongen abrupt slut när anfallaren slet av knäskålssenan i mötet med Sirius.

Nu har BK Häcken och Alexander Farnerud kommit överens om att bryta kontraktet.

– Jag vet inte hur det kommer att läka, om jag kan komma tillbaka till hundra procent. Jag är orolig för eventuella framtida skador, jag orkar inte gå igenom en rehab till om något skulle hända. Jag har haft tre knäskador på fyra år, jag har kört mer rehab än spelat fotboll de senaste åren och det har tagit glädjen ur mig, säger han och utvecklar:

– Jag älskar fotboll och vill inget hellre än att spela igen. Jag flyttade tillbaka till Sverige för att finna spelglädje igen efter två korsbandsskador de två sista åren i Italien – vilket jag gjorde i Häcken – men jag känner att jag inte klarar det mer. Kroppen säger ifrån.

Sportchef Sonny Karlsson:

– Alex var en del av den storsatsning vi gjorde förra sommaren. Han är en jädra bra spelare och det är trist att det inte blev mer än så här hos oss. Alex har en tuff fajt att gå nu och vi önskar honom all lycka, säger Sonny Karlsson.

Huvudpartner

Officiella branschpartners