Nu ska det avgöras

Sista omgången är här och BK Häcken åker till Malmö för att spela om den sista Europakvalplatsen.

Goda besked inför avgörandet: Både Paulinho och Kari Arkivuo kan spela.

Paulinho linkade av årets sista hemmamatch men anfallaren är hundra procent redo för att hjälpa sitt lag nere i Malmö. Så även Kari Arkivuo, som skadade sig i matchen mot Djurgården och såg ut att bli borta säsongen ut, men som återhämtade sig snabbare än väntat.

Med en match kvar att spela står fortfarande mycket på spel för gulsvart. BK Häcken ligger femma i tabellen med 29 matcher spelade men med rätt resultat i sista omgången kan vi fortfarande nå tredjeplatsen som innebär Europakvalspel till sommaren. Dessutom är siktet inställt på att nå klubbens näst bästa placering någonsin – andraplatsen 2012 är klubbens bästa resultat och därefter är en femteplats den bästa historiska noteringen.

– Alla vet om förutsättningarna. Det är klart vi vill ha resultat men att möta Malmö FF borta är en svår match i sig, så vi får spela en vanlig match. Vi är glada över att spela med chans om medaljerna i sista omgången. Malmö är uppenbart i en egen division just nu, men vi är med i skiktet i toppen där bakom, säger Mikael Stahre.

MFF är klara svenska mästare och kommer att fira guldet tillsammans med hemmapubliken i morgon.

– Det kommer inte bli någon trött match. Den betyder mycket för oss och de ska avsluta sin säsong hemma och vill göra det bra inför sin publik.

Bollklubben kan, med tre poäng kvar att spela om, sluta allt från trea till sexa i tabellen. Intressant är att alla fyra nuvarande lag på de placeringarna, avslutar på bortaplan i sista omgången. Djurgården mot Kalmar, Östersund mot Jönköping Södra, vi mot MFF och Norrköping mot Elfsborg.

– Det blir ju inte fyra tvåor i de matcherna. Det är bara att hoppas att vi får in vår, säger Mikael Stahre.

 

Matchtruppen

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Joel Andersson, Adam Andersson, Ahmed Yasin, Jakob Lindström, Kevin Ackermann, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Mervan Celik, Paulinho, Chisom Egbuchulam, Mathias Ranégie.

Motståndaren

Malmö FF säkrade guldet i omgång 27, borta mot IFK Norrköping och är därmed svenska mästare för femte gången på 2010-talet. Skånelaget har varit i en klass för sig i Allsvenskan 2017 och leder serien med tio poäng inför sista omgången.

Senaste mötena med Malmö FF

8 juli 2017: 0–1 (h), Allsvenskan.

1 oktober 2016: 2–4 (h), Allsvenskan.

5 maj 2016: 8–7 efter straffar (b), final Svenska Cupen.

1 maj 2016: 0–3 (b), Allsvenskan.

22 augusti 2015: 1–0 (h), Allsvenskan.

21 maj 2015: 3–0 (b), Allsvenskan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners