Sju spelare lämnar GPA

Säsongslut innebär varje år att vi säger tack och hej till några spelare.

Nu är det klart att Ahmed Yasin, Mathias Ranégie, Mohammed Abubakari, Jakob Lindström, David Engström, Chisom Egbuchulam och Albin Skoglund lämnar BK Häcken.

– Det är ett bra gäng som lämnar och vi tackar var och en för den här tiden, säger sportchef Sonny Karlsson.

Jakob Lindström, David Engström och Chisom Egbuchulam kom till klubben inför 2017, på ett ettårskontrakt med option på förlängning. Optioner BK Häcken inte valt att utnyttja.

Mohammed Abubakari har varit en viktig spelare i Bollklubben de tre senaste säsongerna men när kontraktet nu går ut, har klubben valt att gå vidare och satsa på våra unga innermittfältare, Kevin Ackermann och Gustav Berggren, den senare är tillbaka på GPA efter utlåningen till Varberg.

– Vi har tagit ett tufft beslut, att låta två unga spelare vara konkurrens till två etablerade spelare i Friberg och Faltsetas, på en position där vi i vanliga fall är en till spelare. I det här fallet har vi valt att visa våra unga spelare att vi hoppas och tror på dem, säger Sonny Karlsson.

En annan spelare som varit utlånad i höst är Albin Skoglund. När kontraktet nu går ut har parterna valt att gå skilda vägar.

– Efter två år i A-truppen känner vi att vi vill prova annat och så känner han själv också, säger Sonny Karlsson.

Inte heller Mathias Ranégie eller Ahmed Yasin, som kom in och förstärkte laget i somras, kommer att bli kvar i BK Häcken 2018.

– I diskussion med AIK har vi förstått att de kommer att ta tillbaka Yasin, i och med att han har ett år kvar på kontraktet. Det är den infon vi sitter på just nu. Han gjorde det lite för bra hos oss…

– Crespos operation har gått bra och han kommer att vara tillbaka och träna fotboll fullt i januari och då är inte Mathias Ranégie den som konkurrerar där. Det är antingen Paulinho, som vi fortfarande hoppas få behålla, eller någon yngre forward.

Paulinhos kontrakt går ut men anfallaren har erbjudits ett nytt kontrakt och det återstår fortfarande att se om han blir kvar på Hisingen 2018.

Huvudpartner

Officiella branschpartners