Välkommen till BK Häcken, Johan!

Öis lagkapten Johan Hammar flyttar över till rätt sida älven. Mittbacken är klar för BK Häcken och gjorde sitt första träningspass med laget i går.

– Det är det bästa laget i Göteborg – det fanns inget att tveka på, säger han.

I lördags var han med och räddade Superettan-kontraktet med Öis och i går klev han in på GPA för första gången. 23-årige Johan Hammar är, tillsammans med Karl Bohm, BK Häckens första nyförvärv till 2018. Mittbacken har skrivit på ett kontrakt på 1+3 år.

– En bra utmaning. Även om man skriver fyra år med en klubb, måste man hela tiden prestera. Jag ska göra mitt bästa varje dag och så tar vi det därifrån, säger Johan Hammar.

Sportchef Sonny Karlsson är nöjd över att kunna presentera den resliga försvararen.

– Han är unik på det sättet, 1,97 och så bra fotbollsspelare med den längden han har. Jag ser fötter och huvudspel och kaptensbindeln han har haft i Öis. En ung spelare som fortfarande har potential att utvecklas, säger Sonny.

Johan Hammar är redan igång och tränar med laget.

– Det känns jätteskönt att vara här nu och träffa alla killar innan ledigheten och jag ser fram emot att jobba med Stahre. Jag får en förstart nu, så jag inte är helt ny i januari utan kommer över smekmånadsperioden i början nu och kan köra igång ordentligt sedan, säger han.

När BK Häcken visade intresse, menar Johan att det inte var något att tveka på.

– Det är en fotbollsklubb jag hade respekt för även när jag var i Malmö. Häcken spelar jättebra fotboll och har en fantastisk anläggning. Tabellfyra i år – det säger sig själv.

Vad ska du bidra med 2018?

– Svårt att säga. En hyfsad högerfot, längd och fysik. Jag ska försöka ta en plats i elvan och även ta kliv därifrån.

Huvudpartner

Officiella branschpartners