Egzon lämnar BK Häcken

Egzon Binaku lämnar BK Häcken för Malmö FF.

– Vi vill tacka Egzon för hans tid hos oss och önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchef Sonny Karlsson.

Egzon Binaku kom till BK Häckens akademi från Åmål 2014 och flyttades upp till A-laget året därpå. I våras var han ett av Allsvenskans stora utropstecken och stod för prestationer som i somras belönades både genom en plats i U21-EM och en kontraktsförlängning med BK Häcken till och med 2020.

Men nu lämnar vänsterbacken Hisingen för Malmö FF. MFF var intresserade av Binaku redan i somras men BK Häcken var då inte villiga att sälja.

– Vi vill själva sitta på tillfällena när vi vill släppa spelare. Nu är det ett bättre läge för oss. Vi känner att vi är starka på ytterbackspositionerna. Vi har Joel (Andersson) som precis tagits ut i landslaget, vi tror att Adam (Andersson) har stor möjlighet att gå samma väg, dessutom Kari (Arkivuo) som varit en av Allsvenskans bästa ytterbackar under alla år han spelat för oss. Vi kommer dessutom, naturligtvis, fylla på positionen, säger Sonny Karlsson.

Sportchefen betonar att försäljningen av Egzon öppnar möjligheter för det fortsatta truppbygget till 2018.

– Nu kan vi ta in den pengen för att göra bra investeringar i andra positioner. Vi kommer att använda den här pengen på ett bra sätt.

Huvudpartner

Officiella branschpartners