Palle: ”Jag älskar den här klubben”

Paulinho förlänger med BK Häcken. Ett nytt tvåårsavtal gör att Hisingspubliken får fortsätta njuta av brassens konster på Bravida Arena.

– Jag älskar den här klubben och är väldigt tacksam för att BK Häcken tror på mig, säger Palle.

BK Häcken är väldigt glada över att kunna presentera kontraktsförlängningen med Paulinho. 2017 blev ett år som inleddes med ett frågetecken kring en knäskada men som Palle till slut rätat ut till ett stort utropstecken, som BK Häckens poängbäste spelare i Allsvenskan med 9 mål och 6 assist (delad sjätteplats i Allsvenskans totala poängliga).

– Supportrarna, sponsorerna, spelarna, oss själva… Han övertygade oss alla till slut, att vi måste vara med och fajtas om det här, säger Sonny Karlsson.

Sportchefen förklarar att pengarna klubben fick in genom försäljningen av Egzon Binaku till Malmö FF hjälpt till för att möjliggöra förlängningen med Palle.

Under sina två sejourer på Hisingen, totalt sju säsonger, har Paulinho blivit en av BK Häckens största spelare genom tiderna. Under 2017 tog han sig in på listan över ”Mesta Getingarna” – listan över de hundra spelare med flest A-lagsmatcher för klubben – där han placerar sig på 75:e plats med 162 matcher.

I år tog han sig även förbi René Makondele och Jonas Henriksson (42 mål var) och upp på förstaplatsen som den BK Häcken-spelare som gjort flest allsvenska mål genom tiderna, med sina 44 mål på 100 allsvenska matcher i klubben. Men upp till Henrikssons gulsvarta målrekord i landets två högsta serier, har Palle fortfarande en bit kvar – 66 mål i Allsvenskan och Superettan jämfört med Jonas 85 mål i Allsvenskan och Superettan/Division 1. Och till klubbens målbäste, Kenneth Nylén, med 112 mål på 407 matcher, är det ytterligare en bit kvar.

– Palle har blivit en grym BK Häcken-profil genom åren. Supportrarna älskar honom och det gör vi med. Vi har gjort allt vi kan för att få behålla vår Palle och vi är oerhört glada över att vi lyckades, säger Sonny Karlsson.

Från semestern i Brasilien hälsar Palle själv att även han är glad över att bli kvar i sitt hjärtas klubb.

– Jag är jätteglad över det nya kontraktet och förväntansfull över att spela med Häcken i två år till. Det är väldigt viktigt för mig att fortsätta min resa och historia i Häcken. Mitt mål är att vinna Allsvenskan med klubben och ska vi lyckas med det måste vi jobba hårt, säger han.

Hans längtan och förväntan inför 2018 är stor.

– Nästa år vill jag hjälpa mina lagkamrater och laget att nå Europa League och en topplacering i Allsvenskan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners