Peter prisas för nollorna

Peter Abrahamsson har tilldelats GT:s pris Kristallkulan, som årets bästa västsvenska fotbollsspelare. Han blir tredje BK Häcken-spelare att vinna priset, som delats ut sedan 1950.

Peter Abrahamsson har varit en nyckelspelare i BK Häckens stabila defensiv under 2017. Ingen målvakt höll nollan fler gånger än Peter i Allsvenskan i år, totalt blev det tolv nollor (Christoffer Källqvist höll dessutom nollan i två matcher).

Nu belönas han för sin fina säsong, genom att få ta emot GT:s pris som årets bästa västsvenska fotbollsspelare.

– Det är väldigt roligt och hedrande att få ett sånt fint pris. Säsongen 2017 är bra, inte minst med tanke på placeringen i Allsvenskan. Att jag följde upp 2016, som enligt mig är en ganska bra säsong från min sida, med en kanske ännu bättre säsong 2017 är jag väldigt nöjd över. Hela laget har verkligen slitit för att vi skulle lyckas att vara ett defensivt starkare lag än fjolåret vilket vi lyckats med. Då är det också lättare att vara sista utpost. Jag är väldigt glad och stolt över priset, säger Peter Abrahamsson.

Två BK Häcken-spelare har tidigare fått ta emot priset: Mathias Ranégie 2011 och Waris Majeed 2012.

Motiveringen till att Peter får priset lyder:

”I ett Häcken som under Mikael Stahre satsade mer på att bygga ett starkt försvar har Peter Abrahamsson under hela säsongen varit en stabil sista utpost. Tolv nollor i Allsvenskan säger en del om hans styrka. Debuterade i landslaget mot Elfenbenskusten under januariturnén.”

Kristallkulan på damsidan går till Göteborg FC:s Elin Rubensson, för tredje året i rad.

En längre intervju med Peter kan ni läsa på GT:s webb.

Huvudpartner

Officiella branschpartners