Fina prestationer när BK Häcken besegrade norska Sarpsborg på Bravida

Solen strålade över Bravida när Häckens och norska Sarpsborgs trupper värmde upp inför lördagens träningsmatch. Och även om solljuset sakta försvann i takt med att matchminuterna gick så behöll Häcken en strålande energi när de besegrade norrmännen med 3-0. 
– En bra match mot riktigt bra motstånd, säger målskytten Viktor Lundberg efter segern.

I den andra träningsmatchen för säsongen stod norska Sarpsborg för motståndet. Norrmännen, som spelar i staden Sarpsborg – knappa fem mil norr om Strömstad, slutade trea i fjolårets upplaga av den norska högstaligan Eliteserien. Som Rasmus Lindgren förutspådde inför matchen skulle det bli ett tuffare motstånd än i matchen mot Utsikten i tisdags.

Och första halvlek började jämnt. Båda lagen ville sätta sin prägel på matchen och tog alla chanser de kunde för att pressa varandra. Men Häcken var snäppet vassare och lyckades kontrollera spelet under stora delar av halvleken. Med cirka tio minuter kvar av första halvan spräckte Viktor Lundberg nollan – hans andra mål på två spelade matcher i Häckentröjan.
– Jag kom in från kanten och Paulinho sätter in den, jag tar en touch och skjuter. Det är alltid kul att göra mål, säger Viktor efter matchen.

Häcken behöll energin efter första målet och bara elva minuter senare fick Daleho Irandust bollen på halva plan och tog en mäktig löpning på vänsterkanten, stormandes mot Sarpsborgmålet. Det såg  länge ut som att han skulle passa över till Nasiru och Paulinho som hängde med upp i anfallet, men han lurade målvakten och sköt själv ett lågt skott på insidan av bortre stolpen. Häcken gick till pausvila med 2-0 på tavlan.

I början på andra halvlek kom Sarpsborg med revanschlust och ny energi och satte press på Häckenspelarna. Norrmännen fick ett läge där en av spelarna sköt ett snabbt skott bara någon meter från Peter Abrahamsson i mål, som i sin tur satte sig på knä och lyckades knipa fast bollen med vaderna. Peter, som gjorde sin första match sedan ryggskadan under landslagslägret i Abu Dhabi, såg stabil ut i Häckenmålet under hela matchen.

Häcken jobbade sig tillbaka in i halvleken och gjorde en hel del byten. Med en kvart kvar av ordinarie tid drogs Nasiru Mohammed ner i motståndarnas straffområde och fick med sig en straffspark. Han tog den själv, målvakten räddade men släppte en retur, och Nasiru pangade in bollen i nät på andra försöket.

Matchen slutade 3-0 efter en fin insats av Hisingslaget. Nu väntar tre träningsdagar till innan laget åker till Dubai på träningsläger.

Se hela intervjun med 1-0-skytten Viktor Lundberg i klippet ovan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners