Härlig energi när publiken tog emot spelarna i träningspremiären

Solen hade försvunnit bakom läktarna när spelarna för första gången i år sprang ut på Bravida Arena. Närmare hundratalet nyfikna supportrar fanns på plats i kylan för att välkomna laget till en ny, spännande säsong.

Med på träningspremiären fanns nyförvärven Karl Bohm, Johan Hammar och Alexander Angelin, samt nye huvudtränaren Andreas Alm. Dessutom hade nio juniorer joinat a-lagets första träning för säsongen. Stämningen var härlig och spelarna såg ut att ha längtat efter denna dag. Energin nådde ända upp på läktaren och applåderna bröt genom den kalla luften när de gulsvarta spelarna joggade förbi supportrarna under uppvärmningen. Därefter bjöds det på intensitet och fotbollsglädje i en dryg timme.

Jasmin Sudic (korsband) och Alhassan ”Crespo” Kamara (knä), som båda är på väg tillbaka från skador, saknades på Bravida och tränade istället på GPA med lite enklare löpning och bollövningar. Sjukgymnast Patrik Ghazarian meddelar att de båda spelarna är på rätt väg och att rehabiliteringen går enligt plan.
– Jasmin opererades i maj för sin korsbandsskada. Det har gått bra. Han ser fin ut och idag är första gången han är ute på plan. Tanken är att han har januari som stegrande individuell träning både på plan och i gymmet, säger Patrik.
– Lite samma sak med Crespo, även om de har olika skador. Crespo är också ute på plan och springer och joggar, gjort det kanske i en och en halv vecka. Tanken är att när vi åker till Dubai är målet att han ska vara i full träning, kanske att han gör första matchen där.

Han tillägger:
– Man ser på dem att de är mycket gladare nu när det närmar sig. Att ta på sig fotbollsskor är ju en helt annan grej för dem nu.

Även Christoffer ”Krickan” Källqvist är inne i en rehabperiod efter att han opererat sitt brosk i höften för två månader sedan.
– Krickan har fortsatta belastningsrelaterade smärtor, vilket gör att det är hans känsla som styr ganska länge. Så det är svårare att sätta en prognos där, säger Patrik och meddelar att resten av spelarna är hela och friska.

Saknades på träningsstarten gjorde även Joel Andersson och Peter Abrahamsson som är på januariturné med landslaget till och med den 12 januari, Paulinho som fortfarande är i Brasilien samt Juhani Ojala och Nasiru Mohammed.

Här är juniorerna som medverkade på träningen:

Robin Wallinder

Erik Lundqvist

Teodor Wålemark

Theo Kornbakk

Ali Yousef

Filip Trajanovski

Atakan Kinali

Rasmus Wendt

Kevin Yakob

Hör Andreas Alm berätta om eftermiddagen och sina första dagar som Häckentränare i klippet nedan.

Tack för att ni kom och kickade igång den gulsvarta säsongen med oss!

Huvudpartner

Officiella branschpartners