Joel Andersson om landslagsdebuten i Abu Dhabi: ”Jag är väldigt stolt”

Joel har en lucka för vila och egentid när vi når honom på telefon ifrån hotellrummet i Abu Dhabi. Han har varit med landslaget på januariturnén i en vecka nu och berättar att han har det väldigt bra.
– Det är bra väder och bra träningsplaner. Väldigt bra kvalitet på träningarna, schyssta spelare och riktigt bra ledarteam. Så det är super, säger Joel Andersson.

Han bor tillsammans med Bröndbys Gustaf Nilsson (för tillfället utlånad till Silkeborg), och förutom Häckens Peter Abrahamsson finns det ett gäng spelare som Joel spelat med i U21-landslaget och känner sedan tidigare.

I söndags gjorde Häckenbacken sin debut med a-landslaget och var med i startelvan mot Estland, en match som slutade 1-1.
– Det var hur stort som helst. Det är klart att det hade varit roligt att göra debut framför 40 000 personer på Friends också, men jag är ändå väldigt stolt.

Var du nervös?
– Lite grann, precis innan avspark. Men det släppte nästan direkt.

Joel är nöjd med sin insats i matchen och förklarar att tränarteamet varit väldigt tydliga med hur de vill att laget ska spela i olika situationer. Han poängterar också att det är lätt att spela med bra spelare.
– Tydliga tränaren och smarta fotbollsspelare, det blir en ”perfect match”, säger backen som fick spela vänsterback i mötet mot Estland.

Du som normalt sett spelar högerback, kändes det ovant att vara på vänsterkanten?
– Nja, jag har tränat som vänsterback hela veckan och även om det är lite annorlunda så tycker jag det gick bra.

I en videointervju med Fotbollskanalen berättar journalisten Olof Lundh att han gillade vad han såg i den 21-årige Häckentalangen, som rankades högt när Lundh satte betyg.

Hur var det att höra Olof prata så gott om dig?
– Oj, vad ska jag säga… Det var kul. Han tittar ju på mycket fotboll och vet vad han pratar om, så det var ju kul på det sättet.

Vi förstår att det är roligt att vara på landslagsläger, men längtar du ändå lite efter att få komma hem och träna med klubben?
– Självklart. Speciellt första träningen. Och träffa alla spelare, nya tränaren och gamla tränarna och sådär. Självklart vill man vara med.

Landslaget spelar sin andra och sista träningsmatch från Abu Dhabi på torsdag, när de möter Danmark klockan 18:00. Matchen visas på Cmore.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners