Peter Abrahamsson om landslagslägret och ryggen: ”Inget att gräma sig över”

Nu är det snart en vecka sedan Joel Andersson och Peter Abrahamsson kom tillbaka från landslagslägret i Abu Dhabi. För Peter blev resan inte riktigt som han hade tänkt sig, när han åkte på en muskelskada i ryggen dagen före han skulle spela landskamp. 
 – Det var ju maximal otur, men det är inte mycket att gräma sig över, säger Peter.

Peter Abrahamsson gjorde sin andra januariturné med landslaget i Abu Dhabi och förutom den snöpliga ryggskadan ser han tillbaka med glädje på resan.
– Det är såklart jättekul att få såna uppdrag. Det är ett kvitto på att säsongen man gjorde var bra, säger Peter efter torsdagens förmiddagsträning.

Målvakten fick beskedet på lördagmorgonen förra veckan. Han fanns med i landslagets planerade startelva mot Estland, där även Joel Andersson fanns representerad. Men under träningen senare samma dag högg det till i ryggen och Peter blev tvungen att stå över.
– Det var ju maximal otur, hade jag fått välja hade det hänt dagen efter matchen istället så att jag hade fått spela. Men det är inte mycket att gräma sig över, säger Peter.

Kände du dig besviken?
– Ja, självklart. Jag hade ju förberett mig noggrant under december och ville ju få ut någonting av det. Så det blev lite annat, det är tråkigt såklart.

Men Peter deppar inte över det som hände.
– Statistiskt sett är det alltid någon eller ett par som åker på en sån där grej och i år var det min tur. Det är sånt som händer, säger 29-åringen.

Ryggen känns nu mycket bättre och Peter börjar trappa upp träningen igen efter muskelskadan. Nu har han börjat slänga sig efter bollar och sjukgymnast Patrik Ghazarian berättar att Peter sett fin ut de senaste dagarna.
– Det är ingen smärta nu, utan bara en stelhet som sitter kvar, säger ”Gazza”.
– Tanken är att vi ska köra lite tuffare med honom från och med måndag.

Nu blickar Peter fram emot en ny spännande säsong med Bollklubben.
– Det är alltid kul att dra igång, det är lite ovisst att veta var man står och sådär. Alla är på tå och på hugget. Det är roligt, nu ska vi se vart det kan bära någonstans.

Har du några personliga målsättningar inför denna säsong?
– Man har ju alltid en målsättning att göra allt bättre och att utvecklas. Men några siffror eller resultat har jag väl inte riktigt än. Jag får sträva efter att hålla fler nollor än förra säsongen så blir det nog bra.

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners