Storseger när BK Häcken besegrade Utsiktens BK i årets första träningsmatch

I ett perfekt västkustväder med både snålblåst och duggregn besegrade BK Häcken sina Göteborgskonkurrenter Utsiktens BK. Säsongens första försäsongsmatch slutade 5-0 efter tre sena mål av Hisingslaget. 
– Det är kul att vara igång igen, säger Erik Friberg, som noterades för 3-0-målet i kvällens träningsmatch på Bravida.

Häcken fick en riktigt drömstart när Alexander Faltsetas sköt in 1-0 i efterspelet av en hörna, bara några minuter in i matchen. Därefter dominerade laget en stund innan Utsikten kom in i matchen ordentligt. Första halvlek blev en utmaning för Häcken, då Utsikten stod emot ordentligt när anfallen kom mot dem. Men Hisingslaget kunde ändå utöka till 2-0 genom ett lågt skott av  Mervan Celik, på ett fint inspel av Joel Andersson.

I andra halvlek tog Häcken över och kunde pressa Utsikten så pass mycket att Hisingslaget i de sista fem minuterna fixade tre snabba mål och nådde ett slutresultat på 5-0, med nyförvärvet Viktor Lundberg (4-0) och Joel Andersson (5-0) som målskyttar. Erik Friberg satte trean och var glad att få en pinne i protokollet.
– Ja, det hör inte till vanligheterna! Det var kul, säger Erik.

Nästan alla i laguppställningen fick spela i 45 minuter. Joel Andersson spelade hela matchen och Daleho Irandust byttes ut mot Theo Kornbakk i mitten av andra. Jonathan Rasheed vaktade målet under hela matchen.

Erik Friberg är överlag nöjd med lagets insats, även om det såklart finns en del att slipa på under försäsongen. Vinsten tycker han kom rättvist.
– Jag tycker dom var bra, Utsikten, men det är klart att det ska väl vara några måls skillnad mellan oss och dem. Sedan har man väl spelat försäsongsmatcher som varit jämnare än den idag, men jag tycker vi gjorde det bra.

Hur känns det att ha fått lite matchtempo i benen?
– Det behöver vi, träning är en sak men det är på matcher man får det mesta. Det var lagom med 45 idag och sen kommer vi väl växla upp och få mer och mer tid ju längre försäsongen går. Men det var lagom idag, alla fick spela och vi gjorde det väl helt okej. Spelet var bra stundtals, vi gjorde en hel del som vi har tränat på.

Vilka positiva delar vill du lyfta fram från matchen?
– Det var väl helheten. Vi har pratat en hel del om hur vi ska pressa dem. Det gjorde vi stundtals bra, medan vissa stunder såg det lite sämre ut, de kunde spela igenom oss lite för enkelt, men på det stora hela så tycker jag vi gör det bra.

Nästa träningsmatch blir på lördag, när BK Häcken gästas av norska Sarpsborg på Bravida Arena. Matchen börjar 15.00 och det är fri entré för alla som kommer och tittar. Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners