Välkommen till Bollklubben, Viktor!

Efter drygt fyra år utomlands återvänder Viktor Lundberg till Sverige. Nu vill den offensiva forwarden bidra med erfarenhet och arbetsvilja till Hisingens stolthet BK Häcken.
– Det känns fantastiskt roligt, säger Viktor Lundberg om det nya äventyret.

Han landade i Göteborg sent igår kväll och efter en kort omladdning befinner han sig nu på Hisingen och GPA. Viktor Lundberg är BK Häckens senaste nyförvärv och kontraktet sträcker sig över tre år.
– Det känns otroligt kul. Det var ett tag sedan jag spelade i Allsvenskan så det känns fantastiskt att komma tillbaka till Sverige och Häcken.

Den 26-årige forwarden har tillbringat senaste halvåret i portugisiska Marítimo. Innan dess spelade han i danska Randers i fyra säsonger. Men nu är det alltså dags att återvända till Allsvenskan och Viktor har fått positiva intryck av Bollklubben.
– Det verkar som en fin och familjär klubb, med mycket bra personer och förutsättningar. De spelar offensiv fotboll och har fantastiskt bra fotbollsspelare. Jag tror detta kommer bli riktigt bra, säger stockholmaren som spelade i AIK från barnsben upp till 22 års ålder.

Han berättar att han vuxit både som person och spelare sedan han lämnade Allsvenskan 2013, och han hoppas kunna bidra med erfarenhet. Viktor beskriver sig själv som en arbetsvillig fotbollsspelare med bra spelförståelse och kommer ofta till avslut.

I och med bakgrunden i AIK har Viktor Lundberg tidigare tränat med Häckens nye huvudtränare Andreas Alm, och nyförvärvet berättar att han har bra erfarenheter av att arbeta med Alm.
– Han är noggrann och vet vad han gör. Han är väldigt duktig på att förmedla det han vill framföra och han är en väldigt bra tränare, säger Viktor.

Sportchef Sonny Karlsson berättar att klubben varit på jakt efter Viktor ett bra tag, och är glad över att det äntligen klaffade för båda parter.
– Vi har varit intresserade av honom ända sedan Peter Gerhardsson var här. Vi mötte dem ett antal gånger när han spelade i Danmark och då väcktes tanken att vi skulle försöka få honom när han var färdig där. Nu fick vi chansen och nu tog vi den, säger Sonny.

Vad kommer Viktor bidra med till laget?
– Det är en schweizerkniv till spelare. Han kan spela på väldigt många offensiva positioner. En bra löpande spelare, i rätt ålder och med rätt karaktär. Han kommer att tillföra oss jättemycket.

Viktor gör sin första träning med laget under fredagen och klockan 12:45 hålls en livesändning på Facebook med nyförvärvet där supportrar får chans att ställa frågor.

Välkommen, Viktor!

Ps. Visste ni förresten att Viktor Lundberg gjorde det första målet någonsin på Bravida Arena? Läs om det här!

 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners