Christian Lundström inför Cup-premiären mot Värnamo: ”Vårt eget spel blir viktigt”

På lördagens tränings finslipades det sista inför söndagens match mot Värnamo. Nu är laget redo att gå in i tävlingsperioden, med premiär i Svenska cupen som första utmaning.
– Värnamo är ett skickligt lag så vi måste utnyttja deras svagheter, säger assisterande tränare Christian Lundström inför matchen på Bravida.

32 lag kvarstår i Svenska cupen och nu är det dags för BK Häcken att kliva in. På söndag kommer IFK Värnamo till Hisingen och blir vår första motståndare i Svenska cupen-gruppspelet. Värnamo slutade sexa i Superettan i fjol och Christian Lundström, assisterande tränare i BK Häcken, säger att gästerna inte ska underskattas.
– De är ett bra omställningslag med ett skickligt och snabbt spel. Det måste vi se upp för. Vårt eget spel blir viktigt, vi måste hantera det och komma åt dem mellan delas lagdelar, säger Christian.

Hisingslaget har sett piggt ut under de tre träningarna som genomförts efter hemkomsten från träningslägret.
– Det var väldigt bra fart på första träningspasset efter resan, vi fokuserade på försvarsspel men vårt anfallsspel var fantastiskt. Så det satte prov på försvarsspelet, säger Christian.

Med avspark 17.00 på Bravida arena drar äntligen tävlingssäsongen igång på söndag. Här nedan hittar du truppen till årets första Cup-match.

Viktor Lundberg är helt återställd efter den skada han ådrog sig i matchen mot Shandong Lenung och har varit i full träning både fredag och lördag. Jasmin Sudic rehabar fortfarande sitt knä. Där går allt enligt plan, och på fredagens pass var Jasmin i full träning med laget. I övrigt är truppen hel och frisk.

Truppen inför Värnamo

Peter Abrahamsson (mv)

Jonathan Rasheed (mv)

Joel Andersson

Kari Arkivuo

Emil Wahlström

Rasmus Lindgren

Juhani Ojala

Adam Andersson

Gustav Berggren

Erik Friberg

Alexander Faltsetas

Daleho Irandust

Nasiru Mohammed

Mervan Celik

Paulinho

Karl Bohm

Viktor Lundberg

Crespo Kamara

 

Här kan du läsa om de praktiska detaljerna kring matchen och hur du tar dig till arenan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners