Fjärde raka nollan när Häcken besegrade Shandong Luneng

Det blev en annorlunda match mot det kinesiska laget Shandong Luneng. Men Häcken kunde än en gång gå segrande ur mötet och än en gång nolla sina motståndare.
– Kineserna spelade en annorlunda fotboll, säger Adam Andersson som noterades för 2-0-målet.

Redan innan matchen drog igång visste laget att det kinesiska motståndet skulle bli tuffa att möta. Främst för att de är oberäkneliga och spelar en fotboll som laget inte riktigt är vana vid.
– De spelar nästan alltid till närmaste och har ett kort passningsspel, säger Adam Andersson när vi får en pratstund med honom utanför hotellet.

Kineserna startade med en viss press men Häckenförsvaret var starkt. Shandong Luneng föll av efter en stund och Häcken kunde kontrollera spelet. Motståndarna, som har fyra europeiska spelare i laget, kom bara till ett fåtal avslut. Bland annat en nick efter hörna, där bollen gick i ribban. Häcken kom till ett par halvbra lägen, men första halvlek slutade mållöst.

I andra halvlek förde Häcken spelet och lyckades övermästra kinesernas sätt att spela. Målskyttet inleddes i den 56:e minuten av Mervan Celik, som mitt i en klunga av kinesiska försvarare fick bollen av Karl Bohm, avlossade ett lågt skott och bollen studsade in i Shandong-målvaktens högra hörn. 2-0-målet kom när Nasiru hittade Adam Andersson på högerkanten, och Adam sköt bollen i mål via ribban.
– Det var ganska rent på min sida så jag tänkte att jag kör. Och så när Nasiru skickade fram bollen gick jag på mål, säger Adam när han ser tillbaka på säsongens första fullträff.

Sista målet kom på övertid. Alexander Angelin och Karl Bohm samarbetade fint på vänsterkanten och bollen landade till slut hos Kevin Yakob framför målvakten. Yakob hade en kinesisk back i ryggen, och passade tillbaka till en fri Karl Bohm som via målvakten satte 3-0. Assistpoängen blev Kevin Yakobs första i herrlaget.

Nu väntar två träningar till i Dubai innan laget beger sig hemåt och börjar ladda inför Svenska cup-mötet mot Värnamo. Den matchen spelas på Bravida på söndag, med avspark 17:00.

Se hela intervjun med Adam Andersson i videoklippet ovan.

Startelvan

Peter Abrahamsson (mv), Kari Arkivuo, Rasmus Lindgren (K), Johan Hammar, Adam Andersson, Erik Friberg, Daleho Irandust, Gustav Berggren, Nasiru Mohammed, Crespo, Viktor Lundberg.

Avbytare

Jonathan Rasheed (mv), Juhani Ojala, Emil Wahlström, Joel Andersson, Alexander Angelin, Alexander Faltsetas, Kevin Ackermann, Mervan Celik, Karl Bohm, Atakan Kinali, Kevin Yakob.

Huvudpartner

Officiella branschpartners