Tisdagsrapport från herrarnas träningsläger

Fem dagar har passerat av träningslägret i Dubai. Hittills har laget hunnit med flertalet träningspass och en träningsmatch mot FC Astana, som Häcken vann med 2-0.
– Det har varit bra första dagar. Det är bra att komma iväg så här, man lär känna varandra och kan bygga relationer, säger assisterande tränare Teddy Olausson.

På tisdagen var spelarna hellediga för att återhämta sig inför de kommande träningsdagarna och den sista träningsmatchen innan Svenska Cupen drar igång. Ledarna passade på att utmana varandra i en rafflande match i beachvolleyboll. Som vinnare stod vår huvudtränare Andreas Alm tillsammans med sjukgymnast ”Ghazza”, videoanalytiker Hampus, Teddy och Robert Ackermann (Kevins pappa, som är på plats för att följa träningslägret). Christian Lundström var även han med på ett hörn, men klev av efter första set.

Vinnarna förlorade första rundan, och vann de två nästkommande. Det enorma avslutande duellen i tredje set knäckte troligen Sonnys gäng, och spelet var så spännande att flera åskådare kom och ställde sig längs med courten. Alm och kompani tog till slut hem segern med 3-1, i bäst av fem.
– De hade fullt upp med att tända segercigarren när vi vände matchen, säger en av ledarna i vinnarlaget.

På onsdag är det träning igen. Nu börjar uppladdningen inför träningsmatchen mot kinesiska  Shandong Luneng FC på lördag. Matchen har avspark 17:00 svensk tid och sänds på Cmore.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners