Tredje nollan och vinsten när Häcken besegrade FC Astana

Herrarna fortsätter på vinnarspåret under försäsongens träningsmatcher. I dagens match mot kazakstanska topplaget FC Astana stod Häcken för ännu en fin insats och stabilt spel. 
– Vi gjorde en väldigt bra match, säger Jonathan Rasheed efter vinsten i Dubai.

Precis som i mötet mot Utsikten tog Häcken ledningen tidigt i matchen. Efter att Astana kommit ut med pressande spel fick Häcken möjlighet till kontring och Viktor Lundberg sköt in 1-0 efter en fin framspelning av Adam Andersson. Astanas målvakt såg först ut att rädda, men tappade sedan bollen och den rullade in bakom honom. Viktor har nu gjort mål i alla sina tre matcher med Häcken.

Trots ett litet övertag i bollinnehavet, för motståndarna, var den första halvleken ändå Häckens. De stod för fina försvarsprestationer både i backlinjen och i de centrala delarna av laget, Astana hade svårt att ta sig över mittlinjen vid flera tillfällen.

I andra halvlek kunde vi glädjas åt ett kärt återseende. Crespo är tillbaka! Efter knäskadan och operationen i somras har han läkt och rehabtränat under hösten och vintern, och nu fick han alltså äntligen känna på hur det är att spela match igen. Han spelade dessutom fram Nasiru till ett skott som så småningom ledde till Gustav Berggrens 2-0-mål, 72 minuter in i matchen.

Astana gjorde under andra halvlek några försök att ta sig igenom och lyckades ett fåtal gånger, men då fanns Rasheed på rätt plats som en stadig sista utpost.

Sonny Karlsson är på plats med laget i Dubai och är nöjd med det han såg av både Rasheed och Crespo.
– Jonathan gjorde en riktigt bra match idag, han var stabil där bak. Fick till några fina räddningar. Och att se Crespo på plan igen var ju ren glädje. Han stod också för några fina prestationer där ute.

Jonathan Rasheed är även han nöjd med dagens insats.
– Det kändes bra! Vi gjorde en väldigt bra match i ett tidigt skede av säsongen, mot ett bra internationellt motstånd. Och för egen del kändes det bra, det var stabilt, säger Rasheed.
– Och en nolla är ju alltid kul att inkassera.

Försvaret har ju sett bra ut för att bara ha spelat så få matcher, hur upplever du stödet från spelarna framför dig?
– Vi har ett riktigt stabilt försvar. Vi stängde till ytor och bjöd inte på mycket idag. Det är enkelt att spela med dem framför mig, jag försöker hjälpa dem så mycket jag kan och de hjälper mig. Nu har vi tre matcher med noll insläppta mål så det är bara att fortsätta på det här spåret.

Detta blev Häckens tredje vinst av tre möjliga, och än så länge har laget inte släppt in ett enda mål. Nästa match är på lördag, då Häcken möter kinesiska Shandong Luneng FC.

 

Startelva: Jonathan Rasheed (mv), Joel Andersson, Rasmus Lindgren (K), Juhani Ojala, Adam Andersson, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Viktor Lundberg, Mervan Celik, Paulino.

Inbytta: Emil Wahlström (46′), Kari Arkivuo (46′), Crespo Kamara (60′), Karl Bohm (60′), Gustav Berggren (60′), Alexander Angelin (71′), Atakan Kinali (73′), Kevin Yakob (78′).

Huvudpartner

Officiella branschpartners