Upplev fartfylld fotboll när U19 möter Right to Dream

På lördag spelar U19-laget en träningsmatch mot Right to Dream. Den ghananska akademin kommer till Bravida för tempofylld fotboll mot våra juniorer. Ett möte som tränare Jesper Ljung ser fram emot med glädje.
– Det blir ett bra test, säger Jesper inför matchen.

Träningssäsongen är i full gång för juniorerna och de har redan hunnit varit iväg på cup i Odense och fått lite matchkänsla i benen.
– Vi fick komma igång tidigt med matcher och känna på det lite, trots att vi inte hade så mycket med oss in med tanke på att vi hade så mycket nya spelare. Men det var bra på det sättet, de kom ihop sig. Ibland är det bäst att bara kastas in i det, säger Jesper Ljung.

Under cupen mötte man ett danskt, norskt och tyskt motstånd, men nu är det alltså dags för afrikanskt.
– Grannländernas fotboll är någorlunda lik vår egen, afrikanska lag kan ju ha lite andra synsätt och arbetssätt i fotbollstänket. Så det är alltid intressant att kunna möta dem. Det är en utbildningsfråga som vi tycker är viktig för att spelarna ska få känna på att allt inte är som i Sverige, förklarar Jesper.

Right to Dream har ett samarbete med FC Nordsjaelland i Danmark och laget som kommer till Bravida består av hälften ghananer och hälften danskar. När Jesper fick förfrågan om en träningsmatch passade det honom och laget bra.
– Vi hoppas på härligt motstånd. Så vi måste vara på vår bästa nivå för att kunna möta upp det.

Jesper berättar att det kommit in mycket nytt folk till truppen, en drös spelare har blivit uppflyttade från U17 och ska försöka ta sig an en ny nivå.
– Det är en bra kull som kommit underifrån. De som är födda -00 framför allt. Och vi hade några duktiga -00:or som var uppe redan förra året. Jag hoppas vi ska kunna förädla den kullen på ett bra sätt.

Hur är läget i laget?
– Det är helt okej. Nu åkte Robin Wallinder, Atakan Kinali och Kevin Yakob med a-laget på läger så vi saknar tre spelare. I övrigt har vi några småskavanker, som det brukar vara, men inga stora grejer.

Vad kan publiken förvänta sig av matchen?
– Vi har ju sett dem spela tidigare och vi vet ju att det är mycket fart och tempo. Och vi är ju också ett lag som vill spela med mycket fart och mycket bra kollektiva anfallsidéer. Just nu är vi inne i en vecka där vi försöker få ordning på vårt försvarsspel framför allt. Så det kommer vi väl ha ett extra öga på i denna matchen från vår sida. Det blir ett bra test. Vi har laborerat lite, tanken är att vi ska kunna spela med både trebackslinje och fyrbackslinje. Så vi vill utbilda våra spelare i det. Det kommer vara huvudfokuset från vår sida, att ha ett extra öga på vårt försvarsspel.

 

Häckens U19-lag möter Right to Dream på Bravida på lördag 3/2. Matchen startar 15:00 och det är gratis för alla som vill komma och titta. Välkomna!

 

Startelva

Erik Lundqvist (mv)

Teodor Wålemark

Filip Trajanovski

Tobias Almerskär

Jakob Hedenqvist

Emir Bosnic

Adam Söndergaard

Theodor Kornbakk

Isaac Jonsson

Iset Thoma Hajrizaj

 

Avbytare

Johan Becker

Martin Aleksovski

Leonard Ramani

Rasmus Wendt

Markus Bärkroth

Youssef Fayad

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners